ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 5, 2017

yana go to school


Assalamualaikum :)

its been quite a busy week for us...my 1st born, ariana is standard 1...Alhamdulillah...with new routine, memang terasa my life changed...waaahhh...baru 3 hari dah cakap cenggini...from now on azam tahun baru will be to bangun awal, prepare bekal anak and involve more in my kids activity...haaa...im not a morning person so ini kira azam jugak nih...today i cancelled my leave as i see that ariana can adapt well at school...1st day pun memang tak nangis cuma in the morning dia mengadu sakit perut, pening maybe nervous kot..by recess time dia dah ok...dah ada kawan...this 3 weeks they called it minggu transisi so kemana2 pun ada cikgu iring dan ingatkan itu ini...nak rehat ingatkan bawak bekal, nak balik ingatkan kemas beg...so belum ada apa yang hilang lagi, hehehe...


1st day assembly...lama giler dekat kul 9am baru masing2 masuk kelas...


1st day we arrived a bit late...belum dapat timing dengan jem kat a few places lagi...2nd day dah ok...im not the emotional kind of mom tapi masa cikgu pasang lagu negaraku tak pasal2 bergenang plak...isyh3...told my husband dia pun pelik...apesal nak sedih2? hahaha...hormon pms kot


sementara tunggu recess, kita pekena nasi goreng dulu...huhu



2nd day i told ariana i wont be around during recess...nanti dia kena balik sendiri ke rumah transit baru...dia cakap ok jer...but, sebelum recess i dah terpacak kat kantin...senyap2 hendap dia macamana...dapat kawan baru plak...kawan ajak beli nuget kat kantin...dia bagi jer duit singgit kat pakcik kantin pastu baru tertengok2 apa ada...dia bukan nak makan sangat cuma nak merasa membeli...makan 1 pastu baru bukak bekal nasi goreng...5.30am mommy bangun goreng nasi, dia makan 3 sudu jer...pastu dah...adoi...ni 1 lagi azam...aku kena redha kalau anak tak habis bekal...harini 3rd day bekal egg mayo sandwich plak...kita tgk kang habis ke tak...


tgh makan bekal barula mommy gi sergah...ok, mommy taknak cerewet sangat, asalkan ariana dah tau bawak diri oklaa...

balik sekolah ingat nak skodeng senyap2 lagi...rupanya kelas dia keluar awal and dia terus balik rumah transit...called mama kam dia, dia dah selamat sampai rumah pun...Alhamdulillah...so harini mommy takyah tunggulaa...lagipun mommy kena jimat2 cuti since cuti dah kena tarik 6 hari...huwaaa

some random pic i took during my stay at her school : 


amik gambar untuk school data keeping


standard 1's classes kat 1st floor...semua parents melangut tengok dari bawah...masa nih tunggu nak balik


reward on 1st day coz she did a good job at school


mana tak lama assembly, ada crew from channel al hijrah buat liputan...


in the morning...walaupun kematu duduk dekat sejam dalam dewan, belum ada kawan,dia tak nangis pun...


superdads waiting for their sidekick


some activity after recess to refresh the kids energy...

************************************

kenangan dengan cikgu2 tadika...2 years kat sana...terima kasih teachers ajar ariana dan layan whatsapp mommy yang kadang2 merapu...huhu



No comments: