ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 10, 2017

adapting


Assalamualaikum :)

how's your week so far? dah seminggu ariana sekolah, Alhamdulillah everything ok buat masa nih...hari2 dapat bawakkan dia bekal homemade...baru 2x dia guna duit belanja...from tuesday; nugget, nasi goreng cina, egg mayo sandwich, roti krim, egg mayo sandwich n pagi tadi popia homemade...haaa...jangan xcaya ok...gigih weekend harituh masak filling pastu malam tadi melipat2 setakat yang nak makan je dulu...kalau sempat malam kang melipat popia lagi...filling minced chicken, carrot and diced onion jer...dapat bawak sikit ke opis diorang kata sedap...terus terbayang nak meniaga popia frozenlah...huhuhu...we'll see macamana yer...ikut hati memang macam2 nak buat, masa jer mencemburuiku...adoi...tadi dah tengok kat utube ada banyak resipi popia...lenkali nak try filling lain pulak...so, besok nak bekalkan apa pulak? planned to make some mac n cheese in advance and frozenkan...pastu pagi tinggal panaskan jer...roti sapu nutella pun ok jer...yesterday she requested for apple pie and custard sauce..hoih, macamana nak buat pepagi tuh? weekend jelaa nak makan dessert2 camtuh k...

houseworkwise baju n kasut sekolah dibasuh oleh babahnya...tak suruh pun tapi tau2 dah siap...kita tukang rendam jer...tapi i kawtim balik so i gosoklaa...this week mikhail pun dah start sekolah so, tambah lagi 2 pasang nak kena gosok...since sekarang sebelum subuh dah bangun, by 10pm memang semua masuk tido...dengan kita skali tido awal...niat nak bangun balik melipat kain ke mengemas ker tuh tinggal impian jelaa...terpaksa tutup sebelah mata dengan keadaan rumah on weekdays...letih badan rasanya...sometimes tak sempat dinner pun...i think stamina dah kurang...nak kena makan supplement jugak nampaknya nih...and start exercise to build up stamina...husband dah install balik treadmill tapi bila on jer berderet yang kenit2 nih naik jugak...dah tu acaner? banyak tul alasan ko alin!!

banyak plan nak buat sebenarnya...i need to make few schedule for everything asap...terutama for ariana and mikhail's timetable during at home...plan utk bekal anak2...plan utk ubahsuai rumah...whats 1st whats next...and i dont know where to start...tak sabar pulak nak gi cuti2...lama sangat rasa tak check in mana2...since ariq lahir kot...hmmm...oklaa, now im going to finish this awkwardly...bye!!!

No comments: