ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, July 7, 2017

AIDILFITRI 2017


Assalamualaikum :)

tahun nih giliran beraya kampung cikgu kat melaka. macam biasalaa kat sana preparation-wise memang banyak benda nak buat. dari mengemas, memasak semua sendiri.. mujur adik2 ipar aku dah setelkan byk benda..laman yang luas pun kali nih upah abangla bersihkan..legaa tau...kalau tak 2 hari pun belum tentu settle kat luar..and sebab menantu lain tak dapat balik awal, so tahun nih my duty is to masak sambal udang..alah, kacang jer tu..huhuhu..ke diorang redha jer? hahaha..jom tengok gambar jelaa..


nampak katek pulak dalam gambar nih..posing gitu sajer jer sebab nak tunjuk detail kat tgn tuh...aserehe sangat kan...terasa over...hehehe


1st family photo. 2 lagi adik beradik cikgu belum sampai...


bergambar dgn anak susuan yg masham nih sebelum dia gerak balik kampung ayah dia..


kau ingat senang ke nak dapat berkepit dgn cikgu? nak bersalam rapat camni pun dah ada yg jeles...adoi


kenit2 of the day


2nd photo. ira dah balik taiping. ganti ngan ina n husband. along still xsampai2 lagi..almaklum orang "jauh" *roll eyes*


kebiasaannya beginilaa..semua adik beradik ibu and their family will gather sini..sebab ibu anak sulung..so memang kena masak banyak..


2nd day. rombongan pak ali ke felda layang2. beraya dengan adik beradik ayah pulak. purple theme kali nih. tak berjanji pun. kebetulan plak. 


jangan muntah hijau yer..sajer menggedik ala2 engkuian ngan nura medina.. nih engku alan n nura hazlina...hahaha




dalam keta tido, kuar keta ligat...



orang johor pun mostly purple..hahaha

pastu raya ke3 balik KL lepas beraya kat rembau...terus pegi rumah my tokcik..raya ngan wancu skali..pastu terus balik rumah rehat..malam tuh pegi beraya rumah my fren tgk skali baby debok dia dah 5 bulan..dia serve nasik putih ngan sambal daging...adui..sedapnya, teringat2..gigih salin resepi tapi tak terbuat lagi nih..

malam tuh pukul 4.30 pagi dapat call dari jiran rumah lama..suaminya meninggal lepas maghrib dalam tido..sejam lepas tuh tokcik plak call...berderau darah sebab yang call pagi2 buta selalunya not a good news...tokcik kata anak sulung wancu, irfan meninggal. accident dengan keta orang mabuk :( scheduled postmortem 9am kat hospital Klang, mandi, solat n kebumi pun kat Klang walaupun wancu duk rawang...permintaan arwah kata kawan2 nya...so terus text makcu mintak jagakan bebudak kejap sementara kami pegi ziarah jiran lama..masa tgh talkin dapat text dari sorg lagi kazen kata dah siap mandi..bedesup terus gi amik bebudak then head to masjid kat klang untuk disembahyangkan..selesai kebumi baru tau 44 days before that seorang kawan irfan meninggal accident juga..dulu wancu duk klang so most kawan2 dia memang kat klang..so, bila kawan dia meninggal, dia selalu sebut2 nanti dia datang, nanti dia teman, aku pun tak lama...things like that..3 days sebelum dia accident, dia pesan kat kawan2 dia if anything happen, dia nak kebumi kat sebelah arwah kawan dia tuh...macam dah tau je :(

mak kawan dia pun ada sama masa kebumi arwah..dia kata since wancu duk jauh, dia akan "tengokkan" kubur arwah bila melawat anak dia..memang kubur sebelah2 pun..so after kebumi semua selesai, kami pun balik..takde mood dah nak beraya walaupun rata2 family pakcik makcik semua ada masa tuh..cuma pegi rumah mak malam tuh bawak bebudak beraya ngan uncle boy diorang..next day boy dah kena keje..mak, fatin n fina takde kat malaysia..fatin kena keje kat US for 2 weeks, mak n fina kat UK attending fina's convocation...abah pulak masih beraya di johor dengan family aunty so tinggallaa kami2 nih jer...


yang seronok dapat duit rayalaa


raya ke 7 baru dapat beraya dengan abah..tunggu mak balik je nih..mintak korang yang baca nih sedekahkan al-fatihah pada arwah Razali Bin Saksuni dan Muhammad Irfan Azlan...semoga mereka berada di kalang orang2 yang Allah redhai.


SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR BATIN.

No comments: