ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 18, 2017

open house kesayangans


Assalamualaikum :)

fuh.. since thursday night sampai semalam rasa tak rehat langsung..balik rumah letak kepala terus tido..anak2 before 9pm dah pengsan.. hasil merayap ke open house..tak banyak pun tapi ntahlaa cuaca panas menyumbang kepada kemerosotan tenaga i guess..

friday sekolah ariana ada sambutan hari raya. kena pakai baju raya and of course dia request nak bawak something. sesuka hati order spageti bologneselaa, brownieslaa, last2 balik keje singgah kedai bakery kat taman melati and bought instant muffin mix.. yang ada cuma flavor butterscotch so we did just that.. to me sedap jer but ariana x brape suka.. dia memang hantu coklat.. kalau boleh semua nak coklat.. next timelaa kalau ada kita buat chocolate flavor pulak k..

then on saturday pegi open house kawan cikgu kat air panas, keluar lepas zohor senang xyah sibuk nak solat kat rmh orang.. pastu pegi rumah nekngah and makcik dia kat desa pandan..from desa pandan ke gombak setia pulak to my ex-schoolmate's house.. took us 1 hour..budak2 dah cranky sebab penat but dekat gila kot rmh takkan nak skip kan..mmg raya or kenduri jer dapat jumpa.. kadang berselisih kat jalanraya masa hantar anak3 pun tak perasan.. 


missed alyn sebab dia dah nak balik baby dah ngantuk, aku tak sampai2 lagi..dari rumah mona, terus balik, mandi and ordered pizza delivery..kesian ariana penat sangat tak sempat dinner dah tertido..

sunday morning breakfast roti canai and last night's leftover..makan kenyang2 sebab nak pergi open house rmh maya.. jauh nun kat telok panglima garang.. janji pukul 10am nak bertolak skali kul 10.45am baru dapat keluar rmh.. macam2 hal laa kan..ngam timing sampai sana dengan ila.. antara tetamu yang terawal..pukul 12pm dah terpacak.. maya serve lauk2 kampung, serawa durian..yumm..


sementara mommy dia layan kakak2 dia, afifah duk ngan aunty yer..



baik jer dia..as long x nampak mommy dia laa


duk dalam rumah plak..kat luar panas lit lit


tuan rumah yg paling kiri.. penat masak sampai sakit2 tumit katanya.. dah rajin sangat nak masak semua sendiri kan.. anyway, pandai maya masak.. siap ada kambing bakar.. aku layan ulam n sambal tempoyak jer..


sebelum balik bergambar jap kat pankin depan rumah maya.. berangin jer..maya kata dia sendiri tak pernah amik gambar situ..hahaha


known since sekolah rendah...now dah beranak pinak


kat rumah alyn pulak..ariana syiok layan roti jala cicah susu pekat manis..ada kuih nona manis, 1st time makan..selama nih duk tgk org viral kat fb jer..


meh kita gomol2 ali pulak sementara mommy layan tetamu yer..geram ngan dia nih..baru 6 bulan dah 8kg..abang ariq pun baru 9kg..


missing mona aida (mona ada 2, alyn n alin pun lain) husband kena keje so dia tak dapat nak bergerak..kalau tak dah complete dapat jumpa semua..semoga ikatan persahabatan kita kekal hingga ke syurga..sayang korang semua..


No comments: