ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, May 21, 2010

Mickey, Minnie and Jerry

2 malam lepas sebelum alajn pegi ngajar tusyen, dia pesan supaya aku ingatkan dia pasang gam tikus sebelum tido...aku pun macam heran gak apsal tetiba jer kan...aku heran bukan pasal rumah aku takde tikus, tapi cardboard gam memang sentiasa ada 2-3 kat dapur tuh...napa nak tambah lagi kan?and dah lama tak kena so, aku ingat dah senyap kejaplaa aktiviti ct ct sekalian kat rumah aku...

okla, sambung citer...then alan balik, dia pun berkobar2 pasang gam...yang dah ada tuh pun ditambah lagi gam kasi power...malam tuh belum sempat kitorang tido, tup tup dapat tangkap sekor...alan kata takpe2, kita tengok besok...skali besok pagi tgk dapat laghi sekor...alan kata takpe2 malam kang baru buang...skali balik keje, tgk dapat lagi sekor...alan kata ok, dia buang lepas balik dari tusyen...then bila nak buang alan kata total dapat 4 ekor tuh...mak aih...ramai bebenor...korang buat parti ker?nak apa ntah...bukannya aku letak makanan pun kat luar...

kalau pasal tikus nih, dah tak larat rasanya nak citer...sejak aku duduk kat rumah nih...which is since 2 and a half years ago, aku rasa dah beberapa keturunan ct kitorang dah tangkap dah...aku duk kat flat dbkl tingkat 1...balkoni blakang sangat lapang n takde net...ct nih datang dari longkang bawah n panjat thru paip gas...aku lebih suka alan pakai gam untuk tangkap daripada kaedah2 lain...cuba korang bayangkan...kalau pakai snap, skali snap perut...tak ke berhambur...eeee...pakai racun lak skali ko bukak kabinet bawang, jumpa sekor bergelimpang kat tepi tuh...double eee...nak pakai jerat nak kena pikir lak nak bunuh camana...lagipun nak bunuh tuh macam ngeri sket nak membayangkannya...pakai gam senang...dah lekat tuh, lipat kadbod, masuk plastik, ikat then buang tong sampah besar(flat2 slalu ada tong sampah besar yang orang buang sampah dari atas tuh...sapa duk flat tau lerr...)

masa aku pregnant dulu, makin bermaharajalela diorg nih...mana taknya...orang2 tua tak bagi kitorang bunuh binatang...termasuklaa binatang perosak...aku pulak jenis yang cepat terkejut n lemah semangat...kalau terdengar bunyi dia lalu jer pun aku dah jerit sampai leh dengar kat blok sebelah punya sebelah (jauh tuh)...skali bila dah terserempak beberapa kali, aku dah tak tahan...ada skali tuh tgh makan, dia leh lari dari dapur masuk bawah meja...aku tersentak angkat kaki n sudahnya perut aku sakit...alan kata tak boleh jadi nih...alan pun ajaklaa kawan dia datang rumah nak mintak tolong...tanpa bagitau apa sebenarnya kitorang nak dia tolong, dengan baju keje dari opis dia datang rumah...kitorang blanja dinner baik punya...skali suruh dia pasang gam ternganga member...laaa...hmmm...okla, aku tolong, kata shidi...actually shidi nih pun penggeli orangnya...hehehe...malam tuh gak dapat anak2 ct 3 ekor skaligus...pikir nak buang pulak...mintak tolong jiran sebelah buangkan...slamba jer dia bawak board tuh g buang...takyah masuk plastik pun...

ni dah ada baby, lagilaa aku nak kena berjaga2...kang kot terkena kencing tikus, kan bahaya...anyway, aku memula ingat nak letak gambar hasil tangkapan kat sini...then pikir2 balik kot2 yang baca nih tgh sedap mentekedarah ke, kang hilang selera plak...so, aku letak gambar nih jelaa ek...

No comments: