ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 3, 2012

10 fakta tentang aku dan makanan

# 1 - aku tak suka makanan makanan keras, rangup mcm keropok, kacang, kerepek, biskut dan sewaktu dengannya. aku prefer yang lembik2, kenyal2, dan mudah ditelan tanpa perlu kunyah beria2 atau terselit kat celah gigi. aku suka dodol, jeli, roti, kek, kuih, pudding dan benda lembik2la. member ofis kata aku pelik...oh, aku jugak suka biskut yang dah lemau...muahahaha...senang makan, hisap2 telan!

# 2 - memandangkan aku tak suka benda keras, coklat yang paling aku suka ialah Mars...not snickers. mars takde kacang...just caramel n nougat jer...nyummm

# 3 - puan alin seorang yang sweet tooth. kalau pegi buffet, yang penting survey dessert table dulu. thats y lebih suka baking than cooking. tak sedar family ada keturunan diabetic, masih mentekedarah desserts macam makan nasik.

# 4 - peminat pasta no 1. semua pun suka. spageti, macaroni, lasagna. masakla cara apapun...semua pun bedal. totally contra dengan cikgu yang lebih kepada tekak melayu. eh, bukan tak suka makanan melayu. aku makanan memang tak tolak tapi kalau ada pasta tuh bertambah2 makan. sebbaik mak aku pun suka masak makanan2 cantuh. balik rumah MIL makan makanan melayu kaw2 plak.

# 5 - tak minum air kosong yang sejuk. minum air room temperature or suam sikit2 jer...air sejuk hanya minum air sedap (read : manis).

# 6 - favourite drink is kopi o. dah sejuk pun boleh jer minum. kalau dapat masa panas2 tuh cicah roti kosong...perghh, terangkat wa cakap lu.

# 7 -  juadah raya yang paling dinanti2 bukanlah rendang tapi masak lodeh tokcik. oh my...memikirkannya ajer dah kecur air liur.

# 8 - lebih suka sayur dari buah. my favourite, terung masak berlada or sawi goreng or bayam masak bening or peria tumis dengan telur or eh semualah! n aku harap anak2 pun akan ikut jejak aku. cikgu n family tak brapa suka sayur. so bila aku balik melaka, aku jadi chef khas masak sayur sahaja sebab aku n mertua jer yang makan.

# 9 - tak memilih makanan. semua makan. arwah onyang dah ajar dari kecik suruh rasa gak walaupun tak suka. at least bila dah rasa, still tak suka tuh takpe. dan suka mencuba makanan baru (bila ada kesempatanla coz cikgu lebih suka makan makanan yang dia familiar)

# 10 - belum pernah berdiet. cara diet hanya dengan pregnant (masa pregnant naik 7kg jer) and breastfeeding. lepas stop breastfeed, badan confirm naik bagai dipam...pastu pregnant balik...susut balik...

1 comment:

Nur a.k.a admansyah said...

bdn kurus ms preggie? pelik ni... akak plak ms tu nak `merasa berat'! yg dulu2 punye kes... lps bersalin jer, cekeding! hmm... `rindu' nak peknen lagiiiii