ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, October 12, 2012

segala rasa yang ada

morning uolls...kul 7am @ office. balik kang dalam kul 8pm. dah seminggu lebih gini. minggu kedua masuk ke tengah bulan memang akan busy giler2. rasa stress, rasa macam pengemis mintak tolong, rasa macam bonzer carik gaduh ngan remisier, rasa zalim tolak application, rasa penat balik keje, rasa ngantuk tak cukup tido, rasa nak demam, rasa nak berhenti, semua ada. tapi bila memikirkan gaji 4 angka yang takde sapa nak bagi, gagahkan jugakla. sekurang2nya dapat gak setel hutang, dapat gak shopping, dapat gak belikan anak2 baju, mainan baru, dapat gak menyumbang pada mak, tokcik dan adik2. dapat gak meringankan sikit beban cikgu. hopefully lepas tarikh tutup submission on next week, aku dah lega sikit. dah cuba mintak bos tambah staf, tapi dia lebih rela perah tenaga ibu2 kat ofis nih dari amik orang baru. disuruhnya stayback. colleagues lain yang menolong juga diminta stayback jika application masih membuak. dia nak suruh aku dibenci orang ker? ini keje aku, takkan orang lain pulak kena stayback.

kalau dulu guna system lama yang skrin hitam tuh 200 application sehari macam kopek kulit kacang jer. and application dari seluruh malaysia handled by 3 person. now dengan system yang kononnya dah upgrade tapi lembab nak mampus asek loading memanjang, 2 orang handle seluruh malaysia adalah sangat tak relevan. not that im denying all the helps from other colleagues, berterima kasih sangat2. tapi memang still tak mencukupi dengan bilangan application yang makin bertambah. memang kena tambah staf. selain yang menolong, ada jugak 2-3 orang yang buat2 sibuk. padahal sibukkan keje orang. jenguk sana jenguk sini. kejap2 masuk bilik bos padahal ntah apa dibincangkan. tak nampak hasil pun?! pastu bila nak suruh bos beli lunch so that kitorang leh buat keje (menunggu system loading) sambil makan, pandai pulak nak selit sama. eee...tak malu!

No comments: