ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 2, 2014

story on our 1st Ramadhan


Alhamdulillah puasa 1st day tak menjadi masalah...i mean takde migrain tahap nak hantuk kepala like tahun2 lepas...maybe sebab i've been consistently ganti puasa since last month except hari cuti...(tu pun 4 hari x sempat ganti...fidyah 4 hari pulak tahun depan o_O) and its just nice when 1st ramadhan also on weekend so we could break our fast with the family...ahad tuh berbuka rumah mak, memang meriah as all my siblings were around...mak masak ketam masak lemak, daging masak kicap, ayam masak gulai iran (macam kari tapi manis), goreng ikan keli and sambal gesek...ooohhh...kak hos's sambal gesek is the best...nih bukan tumbuk tau...dia gesek cili, tomato, belacan (semua kasi goreng sampai layu sikit) and garam gula macam orang buat kuah rojak tuh....sodapp...


fatin and fina kena jadi babysitter while yang lain berbuka puasa...see yusuf tuh pun dah pandai tengok orang :)


Memandangkan saturday tuh cikgu takde and we have guest in the house, we postpone cake cutting for mikhail's birthday on sunday...buat kat rumah mak as everyone pun ada...kesian mikhail...everytime birthday dia semua buat in a rush...xsempat nak plan for a proper birthday party lagi...tunggu dia besar sikitlaa yer...this is absolute chocolate premium cake from secret recipe...our dessert berbuka 1st puasa :)


look at the camera mikhail


mikhail cudnt be bothered by the cake...(isyh babah nih)


oopppsss lupa ada sorang lagi yang suka sangat cake...hehehe


Alhamdulillah mummy : yana dont blow the candle yer...itu mikhail punyer


mikhail still didnt bothered about whats happening around him.


ok yana, u may blow the candles...adik tak paham lagilaa...dia wat dek jer...hehehe


haaa...tang main pisau barulaa dia nak sibuk2 yer mikhail



apalaa yang dia citer kat aunty fina tuh...

anyway, lepas jugak hajat mummy to make even a small and simple celebration among close family members for mikhail...happy birthday again sayang!!!

No comments: