ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 7, 2014

bukak rumah


Assalamualaikum yorobun (thats everybody in korean)!!!

so, khamis dah start keje...badan sakit2 jugak coz banyak travel for the past few days...before start keje unpack n kemas2 rumah pulak...khamis malam mama yana n mikhail datang rumah...tak sempat jumpa lagi as tahun nih diorang beraya kampung makcu kat sg. besar...masa tulaa baru tercari2 balang kuih raya rupanya takde in any boxes...must be left out masa pack nak pindah...hurmmm...sebbaik makcik sendiri...hidang jelaa dalam botol2 plastik tu...hehehe...Alhamdulillah, walaupun balik keje dah kul 7++, dapat gak jamu tetamu dengan spageti bolognese...thanks to prego instant, hahaha...

eventhough masa cuti raya dapat berjumpa almost 80% of the whole family including uncles, aunties, cousins, nenek sedara, tiri2, but bila ada family buat openhouse/gathering haruslah pergi mengambil kesempatan berjumpa...kalau bukan sekarang, ntah bila dapat jumpa lagi...

jumaat malam my mom buat makan2...nothing fancy, just family terdekat jer...santai2 lepak sambil borak2 hal perkembangan dan pengkurusan masing2...hehehe...Alhamdulillah, dapat jumpa my only atok yang ada sebab raya ke3 masa nak kejar dia kat rembau (kampung 2nd wife dia), dia dah otw balik KL...gambar tak banyaklaa pulak as i was busy helping out...my mom tak amik catering pun...just order nasi mandy, i bought sate, and my aunties brought some tit bits...but we manage to snap some pictures of the babies kat bilik belakang...dah macam taska pulak...all the toys kat situ, mommies park their babies then off pegi makan...sapa ada situ gilir2 tolong tengokkan... 


this is adeeb malik...my cousin's son...ariana mikhail second cousin


this is dhia amni arissa...adeeb's cousin...her mom and adeeb's dad are siblings


that is alya...my cousin...her mom is my mom stepsister...alya and me share same atok


this is afiq...alya's brother


this is masham2 wangi seth yusuf...my anak susuan :)


2nd from the left is our cousin nadia...the rest tapayah kenalkan dah


olooo...yusuf nak balik dah


the highlight of the night...naik keta sport ronda2 taman :)

******************************************

on saturday abah pulak buat makan2 for the family...kira house warming jugaklanunnnnn di kota seri emas...as cikgu have school reunion that night, he send us there and after makan, lepak2 kejap head straight to melaka...his guys night out...macam orang single pulak...hmmm...takpelaa, bagi can...

at rumah abah dapat jumpa family ayahtam, ayahngah and the rest yang dah jumpa...i made baked macaroni malay style...yang lain aunty masak lauk lunch...

belah abah ramai yang chinese look kan? yang ayahcu dukung tu nama ahmad toriq...just a month younger than mikhail tapi cer tengok kaki dia tuh...tak larat okeh nak dukung dia...tu ibu dia yang tudung light purple...currently pregnant with 2nd baby...boy jugak...hmmm...is it time for mikhail dapat adik jugak? tapi dia manja terlebih2 acaner tuuuu???


ni scene biasa nak hantar orang balik...dah nak balik barula macam2 citer kuar...dari dalam rumah bawak ke porch ke kereta sampai dah masuk keta gayut2 kat tingkap keta...adalaa dalam stgh jam ke sejam baru betul2 balik...hehehe...but i like it this way...

**************************************************

that nite my pakndak and atok pun buat makan2 at their house tapi apakan daya, im vehicle-less...sobs...luckily my dear cousins rajin mengupload gambar2 dalam our whatsapp group...so here they are


jeles!!! more over the other twin germany dah sampai...that blondie at the back...


cousins


my handsome atok with long time no see cucu


:)

ok, thats all for now...rumah sendiri tak buat open house as i dont think i can manage it on my own dari segi kudrat...but if anyone nak datang are welcome anytime...of cos kena inform awallaa so i can jamu something instead of kuih raya jer :) that way better for both tuan rumah and tetamu...dapat makan santai2 sambil borak2 kan...

No comments: