ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, May 29, 2015

sihat dah, mommy is in happy mood :)


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, ariana dah sihat...petang semalam masa amik kat rumah babysitter, makcu kata ariana demam lepas asar pastu lepas makan ubat dia tido...sampai kul 8pm baru bangun...tgk badan dah tak panas...bought her favourite roti boom, she ate only half...jadilaa...then lepas tuh susu then tido...mommy and babah pun penat sangat semalam tak dapat nak layan anak2 macam biasa...both of us trying hard to stay awake akhirnya tumbang jugak...mikhail bila tengok semua orang tido, dia pun baring jer sambil tengok kartun...bg susu sebotol, ntah pukul brapelaa dia tertido...ariana pulak dalam mommy mamai2, dia pakai sendiri pampers (she's still wearing it during night time...belikan pull up pants jer senang dia pakai sendiri) then tido...lupa nak bagi makan ubat...but luckily all night takde langsung batuk n demam pun takde...

this morning pun dia bangun sendiri, all chirpy and ready to go to school...good girl...siap breakfast roti nutella dulu sebelum ke sekolah...selalunya dia cuma nak susu sebotol jer...bolehlaa mommy start packing for our trip to PD dengan senang hati...adik pun takde tanda2 berjangkit ke hapa...Alhamdulillah, syukur yaAllah...anak2 tak sihat nih kita yang risau and kesian tengok diorang melepek jer...my husband tang anak tak sihat dia tak brape sabar bila bebudak manja xnak makan ubat, xnak makan, xnak minum susu...well, kalau kita tak sihat pun kita takde selera kot...at this time barulaa mommy singa nih tone down sket melayan anak2 yang cranky...tumpah pun tumpahlaa...nak makan bersuap pun suap jugaklaa...xlehlaa dedua nak garang at the same time kan...

**lunch break**
**continued**

i just got back from FOS Avenue K...got ariana some new pyjamas and short ala2 hawaii for Mikhail...and new shawl with beach motif for me!!! setakat nak gi pantai sehari pun kemain beria mommy depa nih...hahaha...i foresee this will be my last vacation before the baby comes...kira mini babymoonlaa...lepas nih macam2 nak consider kalau nak bercuti lagi...nak bayar tuh terus jadi member then dapat discount lagi...yippeee...seronok bak ang!!! besok sebelum bertolak ke PD we will be attending our Unimate fren's wedding...so probably will meet a few of other unimates as well...seronoknya dapat gather sesama kengkawan...its been a while...ok, marilah kita buat list things to pack for tomorrow...excited!!!

No comments: