ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, May 26, 2015

skali harung


Assalamualaikum :)

rindunyer...rindunyer kat blog...hari2 bukak blog sendiri sebab all my favourite bloglist kat sini, senang...tapi germ tengok tajuk blog sendiri balik2 check up kat KKIA...padahal dah 2-3 kali check up lepas tu...amik darah kiri kanan lengan, minum air gula...well, the same old thing...ni next month kena minum air gula lagi...pelik sketlaa sebab setahu aku sepanjang pregnancy cuma sekali jer selalunyer...and result haritu pun ok jer...faktor umur kah? luckily im not the type yang tak boleh telan ubat...cuma tak disiplin jer...and penakut jarum...tiap kali nak cucuk be at hujung jari, lengan, bahu, punggung mesti pesan berkali2 kat nurse...slow2 yer...jarum paling halus yer...hahaha...most of my frens cakap rela kena cucuk dari minum air gula...being a sweet tooth, takde hallaa...cuma sekarang dapat cawan besar...gulp....jenuh gak nak habiskan...

in a month that i didnt post anything banyak jugak benda nak citer...but i delayed it from time to time coz i have problem transferring the pics from my hp to pc...xsyioklaa citer takde gambar kan...hp lama rosak maka hp baru nih macam xreti lagi camna...went to few samsung shop semua macam blur...dia kata shud be detected once cucuk jer cable usb tuh...hmm...whats wrong ntah...so, our company had annual grand dinner on 24th April. nothing much...sama jer every year...foodwise agak hampa even it is 6 course meal...entertainment by our own staff but they make it as a competition...tema superstar but i only wore something borrowed from my mom...malas aih nak tempah2 lagi2 perut memboyot nih, rugi pulak...

we also have a small BBQ family gathering to celebrate my fil's birthday (i include husband's name on the cake sebab tak celebrate apapun lagi...hahaha...cheapskate wife-but the cake i laa yang beli) ayah cried while give his speech...sebak pulak rasa...he said he wud really love to do this kinda gathering more often...he said not to quarrel among siblings and in laws, kejar ibadah sementara muda dan kuat and take care of each other...hmm...ada sapa2 terasa ker? hehehe...sempat jugak buat pajeri mangga idaman while we at melaka...

then d next weekend tuh mak ajak datang rumah lunch...rupanya semua my siblings ada except finalaa...sedapnya makan pecel lele and itik salai masak lemak...sambal tomato kak hos buat tuh...perghhh...ada 1 cupcake kecik dalam fridge so kitorang cucuk lilin and amik gambar for seth yusuf (my nephew) 1st birthday...sian dia...birthday dia x celebrate pun...xsempatlaa...jadilaa ada gambar buat kenangan...and then fatin spoiled me by bought me a box of cinnabon roll...mmm...sedapnya...masa mikhail dulu ngidam, sampai sudah xdapat...coz cinnabon kat klcc tutup and we dunno how to get it elsewhere...rupanya ada kat One Utama...betapa lamanya tak pegi sana...kali nih awal21 craving dah dapat...baby said tq ciktin!!

i also get to ordered mangga asam boi from my school senior...dia yang buat ariana's 3rd birthday cake dulu...now ramai pulak order mangga dari dia...tengok dia selalu post kat fb terliur2 padahal im not jeruk kinda person...she used all premium quality...mangga pun besar2, kulit limau, limau nipis, serbuk asam, asam boi and cili api...besides mangga there's also epal, kedondong and nanas...pm her at sue dz at fb kalau nak k...

last weekend pulak my sil who are 6mo pregnant datang KL sebab aku nak bawak dia pegi mommy baby expo at Midvalley...pepagi kul 9am dah keluar...pegi balik naik lrt+cab jer...i even bought a shopping troli coz i foresee a very heavy shopping bag with lotsa things...Alhamdulillah, mostly dah beli...tinggal yang besar2 jer...baju tak beli sangat coz nanti pakai abang/kakak punya jelaa...

hmmm...what else eh? oh, last friday ada small teacher's day celebration at ariana's school...they get to wear casual clothes, we bought some tit bits and some gifts for the teachers...from the pics/videos they send in the whatsapp group, the kids are having a blast...i also got to do some spring clean last weekend...sort the kids toys, yang mana rosak, dah xmain aku buang/put aside nak bagi kat bebudak sudan kat sini...then sort ikut jenis...ntah brape lamalaa dapat bertahan tuh...buat masa nih dah 4 hari masih bertahan...we'll see...hehehe

so, until i resolve my hp issue, kita bebel2 jelaa...nanti bila dah dapat upload gambar, kita upload semua skali harung k...jangan pening sudah...kalau pening klik X at the top right corner jer...btw, its for our memories je pun...till then...muah3

2 comments:

anyss said...

assalamualaikum,
betul2 harung tu...gitulah kehidupan kan. sentiasa sahaja berjuang

arLene said...

waalaikumsalam,

betul2...dah peram sebulan, terpaksalaa gitu..huhuhu..sibuk2 pun life must go on :)