ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, June 2, 2015

Emergency Leave...


Assalamualaikum :)

baru harini start keje...i took emergency leave yesterday...both kids were unwell...ariana batuk2 selsema and mikhail the usual combo flu+cough+fever...suddenly sunday morning mikhail start demam...dahlaa ubat tertinggal kat rumah...but becoz memang nak balik dah that day, we didnt proceed to any clinic...just sponging badan dia, mandikan pastu ok dah...pegi bawak diorang ke pantai kejap...tak mandi pun sebab air laut surut sangat, jauh nak menapak ke laut and air cetek banyak batu karang tajam2, anak2 ketam dan siput...bebudak taknak pijak air...terpaksa cikgu carry both of them...balik hotel dalam kul 11am then bagi diorang mandi pool seround before we check out...sampai rumah terus bagi ubat...Alhamdulillah demam dah takde malam tadi...cuma tinggal batuk selsema jer... 

before that on saturday after we attend ex-roomate cikgu masa matrik, we ahead straight to PD...we check in at The Guest Hotel & Spa...itu jer yang available and ok...ingat nak merasa duk Tanjung Tuan or Avillion but biasalaa, cuti sekolah kan...semua penuh...sampai pun ngam2 asar then rehat jap pastu bawak bebudak mandi pool kejap...malam tuh we went to PD Waterfront where our friend organized Karnival Sukan Pantai...that night ada a few artist performance such as OneNationEmcee, Mark Adam, Waghih and rapper Kelantan tuh, sorry i didnt get his name...terasa macam muda2 pegi karnival layan lagu but this time mata memasing liar tengok anak2...sebab tu jelaa pun pegi PD, sesambil amik kesempatan having a short vacation...as usual gambar banyak tapi takleh nak upload lagi...i almost gave up...i really dunno how to do it...xde kesempatan lagi nak pegi samsung centre to resolve the issue...oklaa, later yaa...

No comments: