ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, June 23, 2015

tiada pembaziran


Assalamualaikum :)

Yesterday we successfully didn't buy anything at anywhere...not even drinks or desserts...semua buat sendiri...with the help from my husband of cos...he helped me cooked the rice, fried the chicken, peel the onions and make the air sedap...balik i just cooked sambal masak merah for the chicken, some fried veggies, omelette and pengat pisang...haa...siap buat pengat lagi ok...kena buat jugak coz pisang yang my aunty bagi last 2 weekend dah masak sangat...alaa, tak susah pun sebenarnya...pisang pun cikgu dah siap2 potong...lebur jer everything in the pot...garam gula semua main agak2 jer, Alhamdulillah takde yang terlebih masin or manis...

then at night takde apa just rehat2 jelaa...terawih with my husband as imam at home...then baki lauk2 n nasi ngam2 setel masa sahur pagi tadi...dessert jer ada baki sket...takpe, itu kita sambung berbuka nanti...suka sangat macam tuh...takde pembaziran...today i planned to cook ikan selar masak taucu then goreng kobis...jadila kot...cikgu pun bukan jenis yg kuat mkn...lauk simple pun dia dah ok...another point to thank god coz i know some of my friends have husbands yang agak picky when comes to food...sahur jer pun tapi gigih masak lauk ayam masak lemaklaa all fresh cooked dishes sebab husband tak makan lauk perangat...hmmm...Alhamdulillah, syukurrrr...

No comments: