ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, June 22, 2015

like a zombie


Assalamualaikum :)

Hows your puasa so far? mine Alhamdulillah ok...still survive eventho dah masuk 28weeks...just that baby less active during the day...bila time berbuka, amboih...buat joget lambak kat dalam tummy ni...seronoklaa tuh dapat food kan...well, actually tengah mengantuk nih...im totally like a zombie today...i just get to sleep for 2 hours yesterday...rasa macam jetlag pulak...sebab been like this since kat melaka...hahaha...perasan jetlag padahal 2 jam jer distance, cehh...last friday night, mikhail was so active by 1am baru nak tido...dia kalau tak tido nak org teman depan tv...so even tho i was laying beside him trying to doze off, kejap2 terjaga jugak sebab dia suka raba2 muka n tetiba cabut kening kita...geli n sakit tau...when he finally asleep and aku pun nak lena jer, tau2 cikgu dah bangun siap2 nak bertolak ke melaka dah...nak kejarkan sahur kat melaka...

Alhamdulillah, hiway clear jer...ingat nak sambung tido dalam keta but then bukan boleh tido betul2 pun...kang cikgu brake...terasa melayang jantung ke depan...sampai melaka around 4.30am...semua pun dah bangun...agar2 gula melaka that i personally requested ibu dah siap buat (yeayy!!!) sahur ala kadar sebab mata dah berat sangat...boleh pulak bebudak nih bangun...yana siap makan sahur skali...bukan dia puasa pun...sajer tau excited ramai orang...mikhail bangun jugak...but crankylaa baru tido 2-3 jam kan...dah alang2 bgn tuh teruslaa dia request nak tgk cartoon on youtube...hmmm...after subuh baru dia tido balik...kitorang join skalilaa...at 8am camtuh bangun sebab terbau chocolate chip cookies my sil bake...ariana bgn mintak makan ngan nenek dia...siap cakap perut bunyi, lapar...hahaha...aku nih jenis yang tak suka menyusahkan orang melayan anak...so aku pun bangunlaa layankan apa jelaa anak dara tuh nak makan...habis 3-4 keping gaklaa cookies tuh...bukan biskut raya, my sil buat besar sikit n texture macam soft cookies subway tuh...macam kek sket...aku sukalaa lemau2 gitu...xsuka crunchy, hehehe...then semua pun bangun, mata aku nih still kelat2 ngantuk lagi...kul 12 masuk bilik ingat nak lelap kejap, tau2 sampai pukul 3pm??!!! adoi...bertuah punya menantu...cikgu plak boleh biar jer tak kejut...

that day berbuka lauk daging salai masak lemak cili api, rendang ayam kampung and pajeri mangga (those 2 last weekend punya but frozen sebab kitorang tak balik that time), kuih serabai idaman cikgu, coconut shake and air kelapa...sayur takde...semua berlemak2 and berempah...hehehe...skali skala...terawih that night aku, ibu and cikgu buat kat rumah jer...itupun nasib baiklaa buat kat rumah...mikhail boleh buat stunt plak dia...memanjat belakang cikgu masa sujud...bersilat depan nenek, cabut kening and paut kat leher aku masa rukuk...paling geram dia leh letak kaki kat bahu nenek masa orang tua tuh tgh sujud...dah lama pulak sujudnyer...bagi salam jer memang kena titiklaa kaki tuh...after that diamlaa dalam 5 minit...pastu buat lagi...tapi kali nih dia tak buat kasar, just sikit2 datang cium pipi nenek, pipi aku...sampai senget benget telekung...haih...yang itu nak marah pun tak sampai hati...nampaknya belum boleh bawak pegi masjid lagilaa...rindunyer nak solat terawih kat masjid...especially masjid kat rumah my mak...dah lama ok...the last time masa mengandungkan ariana...baru 2 rakaat tetiba aku rebah terduduk, macam nak pitam...terus melangkah keluar saf and balik...

on sunday after zohor kitorang gerak balik KL...balik rumah dulu, unpack, kemas2 apa patut then terus gi rumah mak berbuka sana...rupanya mak tak masak sebab orang buat awning tak siap2 lagi...sebbaik gak ibu ada tapaukan lauk untuk kitorang...tinggalkan tambah beli ikan bakar and kuih2 sikit...Alhamdulillah, rezeki tak membazir kan...aku masa nih still letih...ntah apa yang letih sangat ntah...kul 12.30am tertido depan tv dengan mikhail...kul 2am terbangun sebab baru ingat belum isyak...dah amik wudu' tapi mikhail merengek mintak lengan nak buat bantal, baring ngan dia alih2 tertido...dah solat tuh mata pun segar, apalgi...marilah melipat segunung kain sambil layan korea...tau2 dah pukul 4am...nak tido balik alang2 kul 4.30 kang nak bgn prepare sahur balik...teruslaa panaskan nasi, lauk2 buat air then siap2 pegi keje...atas moto tadi takut gak terlentuk sebab ngantuk sangat...duklaa buntang2 kan mata taknak bagi tertido eventho ada gak time aku rasa terlayang kejap...isyh...bahaya sungguh...sampai ofis bantai tido sejam kat dalam stor room ngan my colleague A...then sambung plak letak kepala kat meja...orang tengok pun geleng2 kepala agaknya...sebbaiklaa dapat boss tak bising...and keje pun tgh tak banyak...hehehe...camnalaa tak bertahan kat ofis nih sampai berbelas tahun kan...tuh pun rezeki gak tuh dapat majikan ok...ok in terms tak cerewetlaa...

No comments: