ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, June 18, 2015

Ramadhan Mubarak


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah diberi kesempatan oleh Allah bertemu lagi dengan bulan Ramadhan yang dirindui...i was on leave yesterday...have checkups at KKIA and then since its the last day before fasting, macam2 plan nak buat...but my appointment lasted almost 5 hours!!! (i was at the KKIA from 8am till 12.40pm) which end up dapat buat half jer...jadilaa...of all the things to be done, i manage to have a lunchdate with husband at tony roma's KL Sentral and drop some big apple donuts to my accounts team for being such a goodsport last week helping me at work...and brought back some pretzels for makcu...

lunchdate tuh dah lama hutang sebenarnya...he likes meat so much and when i had a meeting with my girlfrens few months back, dah plan nak bawak dia on his birthday in April...but then i got pregnant, morning sickness, ganti puasa, yada yada yada...semalam baru ada masa...he likes it especially the ribs...next time kita datang lagi k...for some maybe tak heran dah kot but for us its a lil bit a luxury to have such meal often coz we are not the type that simply spend money...everything have limit and budget...including priority and leisure...

the things that i didnt manage to do yesterday was cooking some dishes to be frozen for sahur...barang basah dah siap2 beli sampai peti ais pun ngam2 jer dapat tutup...nak masak apa tuh tak tau lagi...well, i dont have to worry much about that sebenarnya coz husband mengajar sesi pagi kali nih...so he have ample time to help me prepare the ingredients and i pun dapat balik sejam awal...setakat simple2 dish, inshaaAllah sempat kot...dia pun bukan jenis cerewet...dia sahur nasi dengan serunding ayam my lovely opah made jer pagi tadi while i had the liat pretzels...hehehe...oh, lupa...sempat whip up ketam masak sos pecah telur for dinner semalam...teringin makan ketam tapi nak masak lemak leceh plak nak menumbuk2 cili bagai so masak jelaa yang simple...janji tekak teringin ketam dapat dipenuhi....hehehe

we planned to buka puasa kat rumah opah/makcu/babysitter jer harini...and besok sahur nasi goreng jelaa senang kan...sahur bukannye selera nak makan beria2 pun...oklaa...semoga di bulan mulia nih kita dapat mengumpul sebanyak2 pahala dan ibadah kita diterima Allah...amiin...Selamat Berpuasa lovelies :)

No comments: