ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 15, 2016

Macam2 cerita


Assalamualaikum :)

lama tak citer apa2 kan...takde mood nak bercerita...coming to work everyday rasa nak tido jer...letih taktau buat apa kat rumah...masak tidak, mengemas pun tidak, tido awal before 11pm dah masuk tido sebab baby nak bau ashem tiak nih baru lena...hahaha...sebab menyusu kot eh? rasa drained tenaga tiap pagi...so now start amik ephyra balik sebab nakkan tenaga plus boleh tambahkan susu badan...malas nak makan 2-3 jenis supplement...tapi belum nampak lagi keberkesanannya...maybe toxin banyak sangat dalam badan nih...takpe, kita konsisten jer...hopefully boleh jugak baiki sel kulit tangan n kaki yang kering gila nih...

last last weekend cikgu operasi trim rambut anak2...cut ariana's back hair kasi pendek...rimas tgk dia bukan nak ikat pun...dia suka pakai cekak jer so kita pendekkan belakang...rambut mikhail pun trim kasi nipis sebab dia nih rambut jenis tebal ke atas...kalau musim panas nih terkeruk2 gatal...cikgu memang boleh potong rambut especially for boyslaa...yang girls dia tak konfiden tapi belasah jelaa...budak2 je pun...


then the next day masa amik diorang kitorang perasan rambut mikhail lain...rupanya bertambah pendek...huwaa...ditrim lurus plak tuh cam chinadoll...boys kan kena layered2 camna ntah...tanya makcik dia pun tak perasan coz mikhail duk lepak bilik my other pakcik, tokteh dia...tanya pakteh dia ngaku kata dia potong...adoii...hilang kehenseman anak guwa...dahlaa si mikhail ni habit cabut kening...cer tgk tuh naik botak dah...rambut depan tu jelaa nak cover pun...huhuhu


sabtu on weekend adalaa masa main ngan anak2...main cangcodak ngan budak nih


pastu dia sibuk sembur2 ailio, kita kasi picit pipi tembam dia...biasa tuh


on sunday pulak ada wedding kat cheras...ni otw nak pegi kenduri kawin kawan cikgu...chaos dalam lif...kalau takde orang lain, dapatla amik gambar gini


take turn makan yer...babah eat sambil suap anak2


duduk dekat dengan walkway so dapat tengok pengantin clearly...simple jer baju dia but pengantin dah cantik, simple pun nampak cantik...


st. john's teachers clan...Selamat Pengantin Baru Cikgu Safwan n Hanna


yesterday i manage to have a quick lunch date with cikgu at Bonjour Bakery Garden Cafe...makanan dia sedap n portion besar...mengah nak habiskan...next time nak pegi ngan ofismate 4 orang, order 3 plate jer...sesekali jer dapat gini since he's on leave...syiok cikgu cuti seminggu naa


my no-makeup-no-cream-whatsoever face with mata rabak...nampak sangat ngantuk tak cukup tido


the one and only photo of us...my husband nih langsung tak romantik tau...lepas makan while i still having my drink dia dah halau balik office...hahaha...padahal belum pukul 2pm pun...but i insist nak dating lama sikit...ajak dia pusing2 intermark tuh then only i went back to my office...today dia babysit the kids from 2pm onwards...nak try katanya coz believe it or not until today both of us belum pernah jaga all 3 kids serentak sendiri...mesti ada both parent kalau tak ada yang kena batu karang tahan kencing...hahaha...so setakat jam 5.20pm tadi macam ok tapi rupanya dia bg ariq puree yang belum pernah introduce lagi...adoi...there goes my 4 days rule...hopefully baby takde apalaa...hmmm...kepohci mommy

No comments: