ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, March 1, 2016

ariq dah 6 months old!!!


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, my baby ariq hafiy dah 6mo.. mommy pun dah lepas fasa pertama breastfeeding...now to continue until a year and so on...insurans pun dah amikkan thru one of our fren...sama jer polisi ngan kakak abang...mommy babah xbanyak duit nak bagi, cuma harap dengan cara nih dapat protect anak2, dan ada simpanan sikit untuk sambung belajar jika ada rezeki...


kalau dulu masa kakak abang seminggu dua sebelum 6 bulan mommy dah bagi makan but dengan ariq mommy cheat sehari jer dari suggested date dari nurse...and mommy bagi puree dulu...puree carrot campur susu perahan...nak kata nampak lazat ariq banyak jugak luahkan balik but swallow is a skill that need to be learnt from time to time...mommy suap jer sulam ngan air sampai habis...menganga jer bila sudu dekat ngan mulut...hehehe


ini gambar few days sebelum start makan...meleleh air liur tengok cawan air tuh...semalam baru beli a few types of vegie and fruits nak buat puree...ada labu butternut squash, keledek purple, epal merah, pear dan kacang pis...semua mommy nak frozenkan nanti mama leh reheat and suap ariq yer...


ariq on solid 2nd day...pasni kita try bubur letak lauk plak k...

4 comments:

Nurhidayu said...

Cptnya masa berlalu..makin ensem orgnya

aLin arLene said...

kan..kejap jer dah stgh thn..

Siqah Hussin said...

Comelnya :) Semoga membesar dengan sihat :)

Salam perkenalan :)

aLin arLene said...

selamat berkenalan jugak Siqah, Alhamdulillah...inshaaAllah, amiin..