ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, March 22, 2016

sakit urat belikat..HELP!!!


Assalamualaikum :)

remember i told you about my back ache? makin sakit ok...tolonglah dah lebih seminggu kot...kan hari rabu gi klinik...makan ubat dr bagi...pastu macam dah kurang sikit...pastu masa kat melaka packing2 goodies maybe banyak tunduk2, sabtu malam tu suddenly terbangun sebab sakit sangat...tgk jam pukul 4am...memang keras sangat leher even baring tegak pun sakit...apekah?! so ptg tuh bila dah sampai KL, terus singgah klinik ingat nak mintak jab terus tapi instead dr tu bagi vitamin untuk saraf and another type of painkiller...dia kata after inject pun boleh sakit balik bila efek ubat hilang...lagipun ada steroid so menyusu memang taklehlaa...so trylaa makan ubat tu pulak...tapi semalam kat ofis mengantuk ya amat...luckily tak banyak keje...membuta jer pastu petang tetiba rasa macam nak pitam...dahi berpeluh2 pastu rasa mual...tak sempat pegi toilet terus muntah...sebbaik kat tangan ada plastik...mintak cikgu amik kat ofis, boleh pulak minyak moto dia kering bila dah sampai...adoi...meter minyak tuh memang problem...dah baiki pun takleh...so kena agak2 jer bila nak kena isi...kan sekolah cuti seminggu, lupalaa tuh...sebbaik ada brader baik tolong tolak ngan kaki sampai stesen minyak...kalau nak tolak sendiri jenuh gak...

so, pagi nih bangun tetiba sakit leher keras tuh datang balik, sakit sangat sampai nak gerak pun takleh...nak mc tapi last week baru jer mc and take leave...this week i'll be on leave lagi...so gagahkan jugakla hantar the kids kat rumah my aunty then pegi ofis...lagipun kalau kat rumah pun sure takleh rehat sangat...mata nih nampak jer ada jer benda nak buat...posted a status about it at facebook and got a few feedback...ada yang suggest mulivitamin (memang kena makan dah nih lagi2 calcium and stamina banyak dah kurang), bekam (memang tgh mencari yang pompuan punyer) ada gak yang suggest berurut (pun dah berurut tapi maybe leh try mana tau serasi pulak)...ada gak yang cakap nih kesan bius (3 x csec and twice dnc, maybelaa) see, inilaah contoh penggunaan facebook dengan betul..hahaha

lunch hour tadi ingat nak pejam kejap but any position pun sakit...so tak payahlaa...oh, tadi baru dapat yang i ordered romper baju melayu online...besar sikit but takpelaa...belasah jer...order kaler emerald green nak pakai aqiqah nanti, together ngan abang kakak nanti sama kaler...and kaler cream untuk raya nanti...mommy and babah will be in gold kaler, maybe anak2 amik kaler cream or ariq sorg cream...baby susahla nak carik kaler gold kan...oklaa, dah banyak melalut, sakit tengkuk bukan hilang pun...but if anyone ada any suggestion or tips bolehla share ngan kita k...kesian kita nak dukung baby pun takleh lama2... :(

2 comments:

Nurhidayu said...

GWS alin....

aLin arLene said...

tq ayu...take care yer kat negeri di bawah bayu tuh