ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, January 24, 2011

my loooong weekend


last few weeks have been hectic for me in the office...work wise ada banyak giler applications that have to be settled...hari2 datang berkoyon2 lak tuh...everytime courier sampai, seriau jer tengok package besar2 gedabak...lagi satu yang nyampahs tull are customers yang semuanya nak cepat...well, come to think about it, who doesn't kan? tapi kalau sehari dah datang beratus2, takkan aku nak duk kat ofis sampai kul 12 malam kot? that thing due weekly...dahlaa HR diorang kerek nak mampos...pilih kasih...kalau the other securities company tuh laju jer dia proses...kalau kitorang siap leh reject2 lagi...sesuka dia jer...hisyh...kalau bukan kerana client, dah lama aku makikan staf HR dia tuh...(macamlaa aku berani..hehehe) well, bukan salah client pun tapi kalau aku nak buat cepat taknak plak...nak jimat interestlaa apa laa...haiz... then appraisal...baru watammat...boss dah panggil, dah citer lebih kurang (boss yang citer lebih...aku tadah telinga jelaa...masa tuh keje melambak lak tuh) dapatlaa 80% dari markah penuh...mula ingat nak bangga gaklaa coz kalau ikut bos lama aku, markah 80% above untuk orang yang akan dipromote jer...BUTTTT i was being sooo naive...rupanya ramai giler yang dapat 90% and above...boleh kata 60% of the staff laa...berani betul boss aku nak menjawab ngan management nanti eh? yang dapat 96% pun ada? apa diorang nih dah perfect sangat ker? bukan aku dengki, tidakkk...BERSYUKUR, ALHAMDULILLAH TAPIIIII bak kata bos lama aku, 90% and above means you don't have any flaw let alone anything to improve...i believe walau sebesar mana pun ranking ko, you will still have something to improve, no? then tahun depan nak bg markah brape lak? 100%? well,itulaa office politics ye kwn2...mana2 pun ada...so, buat jer keje ko...kalau ko free takde keje, bersyukur jer coz ko still dapat markah tinggi...takyah nak tuduh2 orang kutuk ko blakang ke hapa...maybe ko rasa cam ada orang kutuk ko coz ko sedar sebenarnya beban keje ko tak sebanyak markah yang ko dapat...so, ko saje buat2 tak puas hati nak cover kekembangan hidung ko yang dah sedia kembang sebab boss sayang ko... today is my last day to enjoy my 5-days straight holiday...dari hari khamis amik cuti coz nak buat birthday party untuk ariana...ngam pulak 20th tuh public holiday...so, on wednesday aku call mak aku bagitau aku nak buat on thursday gak coz saturday alan ada sekolah ganti n ahad, aku plan nak berjalan...part party tuh oklaa...i will post a special entry about it later...banyak gambar nak post so, it will take a while k...but after that everybody was having food poisoning...tapi yang herannya my mom ok, rilek jer...dia sorang jer yang tak kena...my frens yang datang rumah pun habis kena...lepas upah csi, kitorang dah tau puncanya is the birthday cake itself...padahal homemade k...rabu malam tuh jugak buat...i suspect the cream cheese dah expired kot coz when i bought it i was in a hurry coz earlier, my mom have baked this moist chocolate cake but instead of baking it, my mom try to steam it...and it didnt went well...so we rush to the supermarket n bought things to bake the second cake-fruit cheese cake...at first my mom said no need coz she can cover the falling part with "something" and cover the whole cake with chocolate ganache but i insist to have a new cake...i said i wanna a beautiful-real cake for my daughter's 1st birthday...agaknya itu tulah tak ikut cakap mak kot...tapi my mom still do it anyway and she was more pleased when i decorated it the next morning...she said the cake is pretty..(matiklaa puji diri sendiri)... so on friday and saturday i have been a committed housewife, doing housechores, taking care of the baby, cooking...but didn't go anywhere not even jusco (just 5 minutes drive away!!!) becos my beloved husband still suffering the diarhea...poor guy...same goes with all my siblings...i also went to the toilet several times but not as bad as them...i went to my mom's on sunday for breakfast then went home...thats the farthest i've been...huh buhsannyer...berkali2 hint kat alan

hmmm...lamanyer cuti tapi tak kemana pun... ariana, tido cepat...nanti bangun mummy bawak g jalan nak call fatin, nak ajak g JJ (padahal fatin pun tengah memburas kat rumah tuh)

unconsiderable tull alin nih...hantu kemaruk jalan dah datang, nak berjalan gak...tapi after seeing alan cam lemah jer, rasa kesian pulak...tak jadilaa g memana...masa nih laa alan cuba nak brain wash aku suh beli keta sendiri...dia kata aku leh g mana2 bila2 masa...ai...cam halau jer yang?i said CUBA coz it still didn't make me change my mind...rela bergelut dengan perasaan nak berjimba daripada keluarkan duit bulan2 bayar benda tak perlu...(baju dan kasut tak dikira yer :P) tapiiiiii...malam tadi alan dah sihat sket...tetiba dia suruh siap, g jusco...i was like betul ker nih?apalagi, sepantas kilat siap...bukan nak g jauh pun, jusco jer...jadilaa...alan beli sandal, baju batik 2 lai, tali pinggang and mummy ariana dapat sandal n rantai (ehem, bukan emas k...emas mahal-jangan beli skarang)...mummy lak beli chef knife (dah lama sangat pakai pisau cikonet kat rumah...potong ayam pun nak kena ketuk ngan anak lesung) n a few bed sheets...kali nih ariana melopong yer...ariana dah banyak baju, kasut...duk dendiam lam stroller tuh...


No comments: