ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 5, 2011

on new year n others


Oh, happy new year everybody...sorry for the late wish but hey, we still in the 1st week of january so its not THAT late, no?



anywho, since on friday most of us are on public holiday (my husband have to go for the standard 1 orientation btw) so, we went to my tokcik's house at antara gapi nun di ulu yam baru...lama tak jumpa...the last time was on aidiladha...tokcik sihat and when we arrive my aunty n her family pun ada so macam meriahla...my lil almost-2-years-old kazen also was there so ariana seronok dapat kawan (eventho most of the time yana kena cepuk ngan firhan and we will hear her crying at the top of her lungs! tapi lepas tuh baik balik...kids )



that nite takde celebrate new year ke hapa pun...by 10pm we all are asleep (how boring my life are now hmphhh) the next day lepak2, makan2 until 3pm then we head home coz that nite we have a wedding invitation at KGPA...penolong kanan alan kawinkan anak n she is one of my teacher back then in secondary school...what a small world kan...



on sunday pulak tak kemana langsung...i stay half day in the kitchen cooking, laundry, cooking, tidying, puding (eh)...then bila dah petang ajak alan ke mana2 asal dapat keluar tapi tak dilayan...he said i need to rest instead of going out...he's right BUT kat rumah memang tak dapat rehatlaa...after cooking since morning, nak lipat kainlaa, nak kemas itu ini, n yang herannya, rumah still tak kemas...camna?so, biar sajer...tunggu next weekendlaa kot...


************************************************************************************


oh, this saturday alynz wat housewarming party kat rumah baru dia...alan have meeting on that day dunno until what time so i probably will go to her house with noni n her hub...takpe, janji dapat gak pegi...that makes me thinking about getting a car for myself, AGAIN. yes, again coz i have been thinking about it since last year...nak amik ke tak? macam sayang duit coz the only time i really need a car is occasionally n sometimes my frens n my sisters could pick me up or i could take a cab if its really emergency...n kalau dah ada kereta sendiri memang tak adalaa nak manja2 ngan alan mintak teman ke sana ke sini...alan dah hint2 banyak kali suh amik coz sometimes i complaints that i can't go out when he's not in the mood...so he said if i have my own car, i can go anywhere i want, whenever i want...eh, macam halau jer yang?or bila aku merajuk, susah nak larikan diri kalau takde keta...oooopppsss...so how?


************************************************************************************


ariana will turn 1 this month!!!oh, how time flies...or bak kata mak mertua aku, masa berlari.betul gak kan?kalau masa berjalan, leh kejar lagi...dia dah laju sangat merangkak...panjat sofa, kerusi, almari, pintu untuk berdiri...lebih suka makan bubur daripada nasi...kalau bubur, leh habis setengah mangkuk...kalau nasi ngan sup tuh 5-6 suap jer...dah lancar sebut baba...kadang manja jer dia panggil...tapi jarang dengar dia sebut mama...nak merajuk leh? pandai babai. dia lambai ngan jari2 jer...not the whole hand...cute sangat (puji anak sendiri...hihi) apa lagi eh? ntahlaa...itu jer yang teringat buat masa nih...



currently i'm planning for her 1st birthday celebration...macam biasa, pening kepala nak pikir nak celebrate kat mana...mak takleh jumpa abah, n vice versa...so aku plan nak buat 2 kali...hehehe...mummy dia yang lebih2...tapi nak buat kecik2 jer...minum petang takyah makan berat2...bukan pasal kedekut yer...(kalau aku kedekut, aku tak buat 2 kali) tapi pasal malas nak mengemas...minum petang lebih rileks n santai...leh pakai paper cup, paper plate jer...eh, oklaa...nak sambung planning nih...



to all my beautiful girls...HAPPY NEW YEAR DARLINGS!!!

No comments: