ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, June 11, 2012

wedding adik ipar

so adik ipar aku pun dah selamat diijabkabulkan dalam majlis perkahwinan yang diadakan selama 3 hari berturut2 (pheww!) last 1-3 june harituh. aku amik cuti jumaat pagi coz no point to take leave earlier when alan pun takleh skip his tusyen class that thursday nite. n i have to stay back at the office until 10pm!! the next morning after subuh terus siap2 gerak ke melaka. itupun kena singgah office kat branch melaka to drop some documents. kalau tengah keje banyak, banyak sangat pulak...ok, ok not complaining cuma i thought of taking early maternity leave just becoz rasa dah tak larat nak commute from-to work. kalau dah keje banyak, tak sampai hati pulak nak tinggalkan pada colleagues yang lain. diorang pun banyak keje. takpela, i will continue to pujuk baby mikhail to stay inside there at least until this thursday which is the last day to submit my work.

eh, nak citer hal lain...melalut ke lain pulak...so, here it is. some of the pic from our camera. start from friday afternoon where amalina had her photoshoot session with few costume outfits. then malamnya nikah, then after nikah ada berarak sekejap from pagar sampai masuk rumah with all the fireworks n all. then sunday majlis bertandang. memang wedding kat melaka gini kot. i mean kalau perempuannya orang melakala. coz my fren also used to have this kinda wedding back in 2007. meriah giler. berhari2 majlisnya. tapi of cos penatlaa kan. unlike KLians where it is shorter n simpler. aku sukalaa mak andam dia nih. n sangat suka her female photographer. not just they work professionally but also they were like families. takde pun sombong2, berlagak2, muka masam (macam mak andam aku kat kl dulu). plus, mekap cantik n mak andam tuh pandai menggayakan tudung ikut baju2 tuh. (aku baru tau guna tudung awning totally different way from how it supposed to be wear)

inilaa anak along alan. muhammad eidruce al-ameen (ye kot ejaan dia tuh). nak melekap ngan parents dia jer. kalau orang lain dukung, takleh bersuara. nanti melalak susah nak pujuk. tapi skali senyum, caiirrr...
amalina in her korean outfit with dayang2
sari

costume balqis sempena video klip siti - kata mak andamla

nenekngah n alan. nekngah memang suka wat muka confuse...hehehe
khemah makan orang sebelah. ini bukan mak andam punya keje. ini separate from orang yang prepare khemah makan.
ariana pakai baju tido jer. mummy dia pun pakai pants jer malam nikah tuh. senang!

pengantin trying to calm himself.
besans. apsal muka sedih nih?
Alhamdulillah, selesai sudah...
ehem...sesi sarung2 cincin n kiss d virgin...hahaha...someting funny happen. diorang nih memang bukan macam aku n alanla...kitorang couple rock. haha. diorang nih sekolah ma'hat. so, mana der dating2 nih. so, masa nak suruh cium dahi tuh memang brapa kali trylaa...hahaha...ina plak duk elak2. last2 kena "tunjal" ngan husband dia...hahaha...seganlaa dia di elak2 gitu pastu kena gelak...orang tuh dahla pemalu ya amat.
nih bunga api custom made untuk wedding. baru aku tau kalau nak guna kena order. baru diorang buat. pastu ada gak fireworks yang meletup2 kat langit macam new year punya tuh. ariana tengok terpejam2 mata. dia perasan macam nak kena kat dia...hehehe
nih rupa bunga api sebelum dibakar
pelamin, cantik tak?
hiasan bilik pengantin. bilik kecik so, tak dapat nak amik gambar full.

the only family pic yang aku ada. besoknya masa sanding takde coz semua pun sibuk ngan keje. termasuk aku si tukang sandar...
marhaban dan berzanji di pagi sabtu sebelum majlis bersanding.
the theme is peach...nih bergambar dengan speaker melaka. anak dia 1 sekolah ngan amalina. a very humble family. sempoi jer.
nih the next day masa bertandang. supposedly kitorang pakai purple but kalau dah takde, belasah jelaa...rugi plak nak buat baju maternity banyak2.


kampung dalam dusun. buah durian tuh within our reach jer...geram!!

mulut ibu riuh tengok durian...
their theme was bright red. on a bright sunny day. sebbaik tak migrain aku...
mak andam yang sama. baju pun semua cantik2.
our side of family.
last but not least...meh kasi besar sket gambarnya...pengantin lama pun nak amik feel...hehehe

No comments: