ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 30, 2012

kenduri, kenduri n another kenduri...

hola mi amor. lama tak bersiaran kan? ada ke yang kesah? hahaha. so many events for the past weekends. nak blog about it tapi gambar takde yang menarik. semua pun main snap jer sampai watak2 dalam gambar pun macam blur2 jer. Alhamdulillah, my family (tokcik, mak teh n her doter, tok alang, nek alang and their children dah selamat sampai di Mekah for umrah) kenduri doa selamat/arwah kat rumah tokcik last week cuma harap pada gambar dalam fon. itu pun gambar syok sendiri. pastu d next day kenduri kawin kazen cikgu kat seremban. pun tak banyak gambar. yang banyak amik kat rnr seremban teman ariana main kat playground. pastu last weekend kenduri aqiqah anak my bff, nonie. laaagilaa...gambar vain sesama kengkawan je ada. gambar baby, sekeping dua jer. itupun masa dia tgh tukar diapers. kena tunggu proper pics from my fren's camera. ntah bilalaa dia nak upload tuh. bawak laptop ke ofis pun bukan boleh guna. akibat menonton tonton.com secara marathon, quota pun dah habis. the last bil that i pay bukan utk bulan nih pun, itu untuk bulan jun-july!! hmm...cikgu dah bising2 dah. katanya takyah bawak p1 ke ofis lagi. nak tgk, kat rumah ajer. masalahnya (masalah ajer alin nih) kat rumah memang takde canlaa nak tgk properly. dengan kenit tu ada, sikit2 nak elmo, sikit2 nak baby (pocoyo), kadang2 mintak nak tengok bola kampung. siap nyanyi2 tuh. hailaa anak.

this weekend pulak my sil's wedding. 3 hari punyer kenduri. start from friday, majlis khatam quran-berinai-nikah. saturday, bersanding. sunday, bertandang-outdoor photoshoot. mula2 cikgu suggest that dia sorang jer balik. memandangkan cik alin nih due nyer in 2-3 weeks jer lagi n dia risau coz this time it wont be a scheduled c-sec like before. tapi apa pulak kata mertua dan ipar duai kan. lagipun dah tanya my obgyn. katanya kalau setakat melaka tuh insyaAllah sempat sampai KL kalau dah rasa sakit contraction. tapi camna nak tau itu betul2 contraction eh? nowadays pun dah mula rasa sakit2 kat bawah perut. when i googled about it, macam2 version yang keluar until at one point macam confuse pun ada. well, berserah pada Allah jelaa. moga semuanya selamat.

we will be going back to his hometown on friday morning n will only be back home on monday. monday afternoon tuh checkup kat Al Islam pulak. nak terus bayar deposit so that taklaa kelam kabut when the time comes. deposit is RM1k, and could be refunded 100% in case terbersalin kat tempat lain. all 3 days ada tema2 kalernyer but this hugely pregnant lady is not going to make special attires for it coz macam rugi pun yer. so, im just gonna wear whatever i have in my closet that is the closest to the theme. luckily i have 1 baju kurung for pregnant that i specially made for nonie's wedding dulu. masa tuh tgh pregnant 8 months n all 6 of us (me, alyn, ila, mona, fajrul, nanie) made a special costume outfit as bridesmaid kengkononla. and baju tuh is 3 toned plain chiffon from grey-peachy-red. bolehla memandangkan on hari bersanding tuh pun memang tema kaler peach. hari2 lain kita pakai dress or maternity blouse jer. and i have a special job on that day. jadi bodyguard to all the valuable items. hp, cash biar mak buyung ini yang pegang. taknak sejarah berulang lagi. dulu time kenduri kawin kitorang, 2 bijik hp hilang. so, kali nih no nO NO!!!

No comments: