ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 2, 2012

fully used labor day



Alhamdulillah. thats all i cud say today. i really appreciate my labor day yesterday. dapat rehat, dapat settle all the housechores, dapat makan apam balik idaman (mekaceh cikgu! <3), and cikgu takde kelas tusyen which is a relief. i mean after so many nights spending time with ariana alone, being at home just the 3 of us is a bliss. tapi tak masak pun. makanan kat pasar malam lagi sedap kot kan. malam kang baru alin masak eh sayang. :P

dah alang2 menyental muntah kat all the bedsheets, aku sental skali bilik air. puas hati dapat buat sendiri. hehehe. all this while cikgu jer yang basuh bilik air. aku cuma touch up mana2 yang dia "tak perasan". after being married for more than 4 years now i get used to it n understand more. biasalaa keje ompompuan kan lebih detail dari lelaki. sisa sabun kat tempat letak sabun tuh korek2 sikit kasi clear, baldi, gayung, botol shampoo n shower gel yang berkeladak tuh kasi sental sikit. bukan nak up but this is true. so, kalau guys didn't do as what we women expect itu adalah perkara biasa. nak merajuk boleh tapi takyahlaa lama2. they won't understand. dah tolong tuh pun kira bagus sangat dah.

kalau item "kemas rumah" to men maybe make sure takde benda sepah, no rubbish-that-can-be-seen laying around, all the cushions in its place. dah. barang2 yang unidentified where to put just kumpul n longgok nicely in one corner. tapi kalau ompompuan, sapu/vacuum then mop then tukar cadar, lap cabinet yang berhabuk, make sure all the dustbin is clear, tukar sarung kusyen, wash all the dirty fabrics including anak patung yang muka pun dah tak serupa anak patung, wash the sink, lap dinding2 kat dapur, atas kaunter, replace food in smaller container so it would have more space in the cabinets, the list go on and on. even ada spare time sempat lagi nak re organize baju2 dalam almari. penat memang penat but after doing all the housechores and looking at the spotless house, rasa penat tuh berbaloi2. tapi idoklerr nak buat gitu every week. another weekend kita wat tak nampak n keluar outing laa pulak. boleyh?

No comments: