ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 15, 2014

cuti dan cuti lagiiii




Assalamualaikum...

tengok gambar tuh...olo3...time baik, baik sangatlaa bebudak nih...mikhail tuh suka peluk2 yana bila dia excited...yana plak suka sakat adik dia...kadang mikhail tuh ketap2 bibir tapi tangan peluk...macam geram sangatlaa konon...bila diorang tgh main, aku memang tak kuasa nak kemas rumah...kang kemas, sepah balik...mainlaa korang...kang dah habis main, sila kemas yer...(actually nak explains the mess back there :P) selalunya yanalaa yang jadi mangsa...mikhail memang jenis yang kalau nak main, dia akan lambak segala benda...baru dia main...puas agaknya...bila time kemas, kalau kita masukkan dalam kotak, dia ikut...lepas setel semua dalam kotak, dia lambak balik...adoiiilaa...kalau yana plak, kena pujuk2...selalunya dia yang pujuk kita balik tolong dia...pandai nak reverse-psycho kita yer...hehehe...

citer pasal anak2 memang tak habis..last wednesday at 2am suddenly yana demam...bagi dia pcm then siang repeat lagi...on friday dia still demam tapi malam jer...called her paed, he told me to monitor if she still have fever, we can bring her in to take a blood test...risau jugaklaa...then saturday morning cikgu bring her to the clinic...fever dah takde but rupanya tekak dia ada ulcer...byk lak tuh...dr ong gave her antibiotic...lega bila tau its not dengue or hfmd...just panas dalam...must make sure she drinks a lot of water...memula on the way back nak suruh cikgu tapau our lunch coz i need to do baked makaroni for farina's doa selamat that day after asar...(mengada sangat kan) lastly bila 2pm pun dia belum balik lagi, i said i masak jelaa...reheat my sambal tumis ikan bilis, goreng telur mata...lazat jugak...hahaha

my baked makaroni mendapat sambutan hangat, weeeweeettt...suka bila makanan kita masak habis...i used 1 and half paket of makaroni, 1 paket minced beef, dapat 3 loyang...habis semua...liciinn...i pun dapat makan sikit jer...my mak buat laksa and serawa durian...and ada a few cakes, fruits, biscuit, macam2laa...zana's husband buat shepherd's pie tapi diorang datang pun dah kul 6pm++ tak ramai family members yang datang coz they mistakenly thought after maghrib...mostly jiran2 and farina's friends...

on sunday, we send off farina at KLIA...yang itu kita citer later k...i'll be on 3 days leave starting tomorrow (Malaysia Day)...WOOOOHOOOO...yepp...this week cuma keje monday AND friday sahaja...sajer cuti tgh minggu lagipun mertua and ipar2 from melaka nak datang stay at our house..dah diorang plan datang tgh minggu, takkan kita nak keje plak kan...tak bestlaa plak...ikut moldlaa kata orang...takde plan nak kemana lagi...initially nak melawat nenek sedara kat desa pandann jer...itupun last minute kakak ipar and her children nak tag along...kalau tak, ibu ayah and along jer...tgklaa camna nanti...susah2 kita gi mandi pool kat bawah rumah jer...

1 comment:

Miss Sasu said...

assalam..

salam perkenalan dari saya.

jom ke blog saya. kisah saya dalam menurunkan berat dan mengekalkanya sebagai suri rumah yang bekerja .

thanks