ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, September 26, 2014

Farewell Fina...Study Hard...Allah, please keep her safe...

Assalamualaikum :)

terlupa pulak nak masukkan entry menghantar farina ke KLIA before she further her study in Reading, UK...we only send her off on domestic flight to JB...from there ayah dia akan amik and they will travel through singapore to heathrow via MAS...macam leceh jer kan but she said that they save the airport tax about 2-3k jugak that way...

so her flight pukul 10.30am, after subuh me and cikgu dah siap2...angkut the kids while they asleep, singgah amik mak and kak hos and another luggage and convoy with zana to KLIA...fina already went earlier with fatin...


on the way, baru these kids bangun...ni dia 2 budak masham tak mandi...mummy sempat tukarkan pampers jer...while the others having their breakfast, i took the kids to the playland dekat kfc tuh...my kids bukan morning person...and usually dah lama sikit baru nak breakfast...luckily mummy prepared bread with nutella spread...


budak nih buat perangai taknak amik gambar plak...puas pujuk takmo jugak...bila fina dah fly baru tanya aunty fina nak gi mana...


selebet giler muka aku...no makeup at all...tak kosser...thats my luggage fina using...tuan tak dapat gi UK, beg jer pegi pun jadilaa...hehehe


nih sapa yang nak gi belajar sebenarnya nih? the advantage of having small frame...nampak muda remaja sentiasa...eleehhh *jealous mode*


nih lagi 1 budak masham...pasnih aunty fina dah takde nak melayan mummy kamu mintak whatsapp gambar hari2....duduklaa kat rumah baik2 ngan nda yer yusuf...hehehehe


with her schoolmates yang sama2 menghantar fina di airport...kata nak buat banner? mananyer korang?


kak hos antara yang paling sedih...yelaa...dari fina 9 bulan dia jaga...segala perangai pelik2 fina dia tau...even mak aku pun cakap kak hos lagi kenal fina dari dia...muehehehe...tapi nih bukan kak hos, nih mak...fina dah mula sedih dah...dia paling nak sangat bawak ikan masin gelama favourite dia tapi mak tak bagi...takut berbau 1 dorm...kakak2 abang dia cool lek lek jer...sekarang dunia di hujung jari kan...we still can keep in touch in a blink...emilda yang study kat egypt tu pun tak terasa macam pegi sana...kejap2 borak kat whatsapp...


study hard and study smart fina...akak doakan Allah permudahkan urusan fina kat sana...jaga iman...jangan lupa solat, jangan lupa ibadah yang lain..if you ever face a challenge, mintak petunjuk dariNya...inshaaAllah semua selamat...


its raining when we send off our youngest sister...but we sure hope its sunshine when we welcome her back :)


*******************************************

ok, these are some of the pic that she send us when she arrive london...tak nampak sedih pownnn...hehehe















and these are her hostel for a year...rezeki dia dapat rumah yang baru...dialaa yang 1st daftar masuk...10 orang 1 rumah, individual room...











and this is her law school...ala2 bangunan hogsworth, sekolah harry potter tuh kan...

No comments: