ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 8, 2014

BBQ Malam Merdeka - ex Melaka Highschool 1998

Assalamualaikum...

Since hari raya, aku sempatla buat makan2 dalam 2 kali...bukanlaa buat open house pun, sajer masak special sikit bila kengkawan bagitau nak datang beraya...tapi gambar sekeping pun takde sebab dah nama tuan rumah, memang takde sapa nak ambikkan gambar tambahan both times pun cikgu ada kelas tambahan sampai tengahari..so, sila bayangkan aku di dapur sensorang sambil jenguk anak2...Alhamdulillah anak2 sangat memberi kerjasama...pasang kartun, memang diorang wat hal sendiri...the 1st weekend kengkawan ofis and my aunty dari penang datang...adalaa dalam 5-6 family...aku buat nasi impit, rendang rusa, masak lodeh and bihun singapore. air sirap oren jer...Alhamdulillah, walaupun semua tuh baru 1st time aku masak gitu, habis jugaklaa...cuma serai blend dalam rendang tak hancur...kesian diorang makan ada hampas...hehehe

second time 2 minggu lepas tu kot...kengkawan sekolah cikgu plak nak datang...ada yang datang dari melaka, ada yang dari KL...ada dalam 5-6 family gak...masa tuh aku masak nasi dengan lauk sup tulang n daging, sambal tumis udang, puyuh goreng, ulam2, sambal belacan dan sambal tempoyak...buat gak serawa durian cicah roti as dessert...air bancuh kordial sarsi jer...raya kali nih kitorang langsung tak beli air gas...sejak cikgu kena batu karang last 2 years memang dah tak beli dah...skali skala minum kalau orang hidang...malam sikit bancuh kopi pulak...tau jelaa bila lelaki dah jumpa geng...lama sikitlaa..the last guest balik dalam pukul 11.30pm...flat terus...hehehe

and then minggu merdeka holiday tuh one of his friend pulak nak buat bbq...tak puas jumpa harituh at my house katanya...dah alang2 most of them balik melaka pun...so saturday night pergilaa kami ke rumah ammar kat bukit baru...siang tuh aku ada buat puding cocktail tapi by the time nak gerak tak sempat keras lagi...jadi rezeki orang2 dan tetamu di rumah jelaa...luckily tak bawak pun sbb makanan byk sangat...besides the bbq menu, ada nasi lemak, fries and sosej, fruits, kuih2 and segala jenis kek...looking at the pregnant wife, rasa kesian pulak dia sorang2 nak prepare...altho dia goreng fries n sosej jer and the rest order/beli tapi tengok dia ke hulu ke hilir sambil layan their 2 active toddler terasa mengah jugak tuh...

ammar nih ada kedai basikal...he sell original bmx bikes besides the normal bikes...so, dia dah siap2 keluarkan 6-7 children bicycle and ada playground lagi kat tgh2 rumah...so yang guys, lepak2 kat belakang rumah while bakar2 and makan2...mak2 duduk kat dining table sambil makan, chit chat and tengok2 anak yang leka main kat tgh rumah or watching cartoon...memang enjoylaa macam pegi picnic accept tak perlu risau anak bertempiaran sebab kat dalam rumah jer pun...hehehe


we are the 1st yang sampai...betapa semangatnya cikgu...dia suruh siap lepas maghrib...rupanya mmg plan nak start bbq at 9pm...huhuhu
masa sampai tuh, api pun belum nyala


cikgu kena sinsing seluarla tolong setup the bbq area


this is ammar, berpeluh2 tuan rumah ye...


kepak...a must in bbq menu


seronok betul dapat borak2 eh...


port for mummies...yang tudung hitam tu wife ammar...masa dia datang rumah aku, aku taktau pun yang dia pregnant 5 bulan...maybe coz at that time dia pakai jubah n mostly duduk...


see...macam playground dah rumah ammar nih...


the old boys


ada yang datang sorang sebab nak lepak lama harus takde wife and anak...hahaha


the guys with their family...sila pairingkan pasangan masing2



siap ada banner diorang nih...next rumah sapa pulak yer?

p/s : sejak puasa langsung tak jumpa kengkawan aku...nasib wifey, ginilerr...bukan senang nak keluar walaupun husband approve...husband kita approve, maybe husband orangtak approve...nak majuklaa cenggini...

*all pictures are courtesy from their whatsapp group...

No comments: