ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 10, 2014

sempat ke sarah hughes sale sebelum siblings day out

Ahad lepas dah plan nak keluar ngan adik2 nak carik barang2 fina sebelum dia fly ke UK sambung degree...memula plan nak keluar sabtu sebab kalau ada benda tak jumpa, leh carik hari ahad pulak...(lagipun aku nak gi sale kat sarah hughes)...skali fina kata tak boleh sebab dia ada gathering ngan kengkawan dia hari sabtu...n zana pun takleh sabtu bawak si yusuf checkup...pulunlaa aku buat keje rumah sabtu tuh memikirkan ahad nanti sure penat n nak senangkan cikgu bila tinggal kat rumah jaga anak2...sampai 3 kali laundry kau...(lipatnyer tidak jugak...pitams!!) duk angkat then basuh lagi then angkat then basuh n sidai...

malam tuh tengok lagi fb kak moon ingatkan pasal sale...haa...sapa tak follow blog kak moon rugilaa sebab nanti taktau bila kak moon nak buat gini lagi...


tak nyenyak tido dibuatnya...sale yang kaw2 punyer sale...sale yang kalau tak pergi, memang tak bertukarla langsir rumah aku...dulu aku pernah pegi sale nih siap bawak mak tapi kali nih lagi best sebab ada kain2 yang sarah hughes nak let go dengan harga singgit jer??!!! silalaa terbeliak biji mata...sebab aku pun belum sure dapat pegi ke tak, aku tak dapatla nak ajak sesapa join kali nih...pepagi lagi aku dah terbangun...masih berfikir2 lagi sempat tak kalau nak pegi sana sini ahad tuh...last2 aku kejut cikgu bagitau jom kita gi sarah hughes...kita pegi awal before 11am, survey2...kak moon sampai jer kita terus setel cepat2 and gerak gi amik adik2 nak keluar gi OU pulak...pagi tuh tapau roti jer makan dalam keta lagipun usually ada makanan kat sana...hahaha...kejinyer aku mengharap makanan kat sarah hughes...yelaa terpaksa sebab kalau benti breakfast bagai alamat lambatlaa program2 lain...

sampai2 sana dah ramai dah yang menunggu...macam ada 1 connection antara semua, bila bertentang mata tuh masing2 senyum...macam "kau pun reader blog moon eh? kita pun...kita nak shopping jugak nih...untung kita kann..." masa tuh dah set dalam mind nak carik sheer curtain...pastu sajer survey2 langsir plain n berat ala2 hotel cikgu nak buat kat sliding door...TAKDE PLAN NAK BELI YANG LAIN...kak moon sampai tepat kul 11am...punctual sungguh...last time jumpa kak moon masa sale sarah hughes baby sarah dalam perut lagi...kali nih jumpa baby sarah, aigooo...comelnyer...kesian dia tak sihat, masam jer muka...takmo kacau dia...kita kacau mak dia jer kejap nak bergambar...



pic from blog kak moon...merasmikan sale hari itu dengan menurunkan harga kepada singgit!!


ada berpuluh rail jugak yang harga singgit tuh...masing2 cop sales assistant...hehehe...senang nak mintak potong kain...riuh betulla...sa kat sana siap jerit bagitau sila pegang kain mana yang nak...kalau orang lain amik jangan menyesal yer...nampak kak moon angkat 1 rail tuh terus letak tepi...huhuhu...cantik yang tuh...ada 1 makcik nih yang mana berkenan terus mintak 40-50 meter...dia kata beli jer dulu...fikir kemudian nak buat camna...cikgu yang lelaki pun siap2 bagitau aku suh pilih 4 jenis x 10meter...bila tanya nak buat kat mana, dia kata beli jer dulu...fikir kemudian...boleh? ikut jelaa, dah orang nak belanja kan...hehehe


pic credit blog kak moon


sebelum kak moon sibuk, kita kidnap amik gambar dulu...



see...ini makcik tuh punya...cayalaa...sakan tau...ntah camnalaa sa tuh nak masukkan dalam plastik...huhuhu


ini muka dah pening nak pilih...masa nih cikgu bawak bebudak duk depan sambil makan2...dia serah bulat2 aku pilih langsir mana nak amik...setelah habis memilih, we end up with a sheer curtain, a plain heavy curtain, 4x10 meter curtain and 1 flower pattern curtain...total 60 meter = RM200++

ok sangat kan? nak tempah terus tapi tengok mostly sa sibuk...cikgu kata kemudianla datang hantar kain n bincang leklok ngan tailor sana...setel dalam kul 12++ jugak...itupun sempat gi children department sambar baju 3 pasang...ada less 50% for every SH item...dasar!!! then terus rush pegi rumah mak amik adik2...kali nih bawak yana jer...sebbaik dekat...within 10 min dah sampai...mikhail balik rumah ngan cikgu...fatin bawak keta dia...pastu gi amik zana n yusuf...yusuf takleh tinggal sebab dia breastfeed...skali stroller dia tak muat pulak nak masuk keta fatin...takpela, kita gilir2 dukung sambil carik baby carrier...yelah tuuuu... 


nak mencari barang2 budak belakang tuh...diorang kata aku kolot bila aku risau macam2...yelaa, budak tuh manja kemain...belajar shah alam pun tetiap minggu balik basuh baju...masak pun baru seminggu tulaa nak belajar...cemanalaa dia nak survive kat sana...sana makanan halal pun kalau asek nak beli jer mahal...setakat speaking tuh memang tak risaulaa...dia memang excellent siap ngan slang american...balik nanti tukar slang britain pulak...moga dipermudahkanNya urusan fina disana...moga kuat imannya...


happy dia dapat ikut mummy jalan2 kan...walaupun mata nampak ngantuk, dia gagahkan jugak


budak nih pun terus baik demam nak ikut berjalan...


giliran maklong dukung boleh tertido plak dia...merasalaa cramp jap lengan dukung dia...


waa...nak usha2 cuci mata pun tak dapat...kena duduk pangku yusuf n jaga barang (and sebab tanak ter over bajet) Alhamdulillah, dapatlaa carik most barang2 yang fina nak and within bajet...nak carik winter coat macam mahal bebenor...suh dia beli kat sana jelaa...lagi murah...sebelum balik upah budak2 naik rides kasi happy2 sket...




yusuf pun happy...macam faham jer...balik rumah mintak husband zana hantar balik, upah dukung yusuf...hehehe...balik tuh memang terus flat...mandi tak, makan pun tak, keje rumah lagilaa... (bilalaa nak lipat kain yang menggunung tuh? huwaa!!!)


penat2 pun, its a day well spent with my loved ones...no regrets

No comments: