ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, October 23, 2014

Handsome akhirnya

Assalamualaikum :)

my boy's hair dah mula panjang...actually his mommy yang nak rambut anak dia ala2 k-pop...or more likely to be like kim tan :P hehehe...but his babah and his mama (nanny/my makcu) suruh potong...makcu kata bila berpeluh dia duk tergaru2 tepi telinga, rimas kot...and his babah memang taklehlaa kalau nampak ala2 k-pop nih...anti sungguh...huhuhu

TAPI, camna nak potong rambut mikhail tuh? dah pernah bawak gi salon...baru dudukkan kat kerusi dah menjerit macam kena cubit...cuba potong sendiri while mandi pagi, pun dia tepis2 sebab tengkuk gatal kena rambut jatuh tuh...rambut kakak dia dah selamat kena ketung depan belakang...memula dulu puas pujuk nak trim sikit belakang...dia taknak...nak rambut princess katanya...kita nak ikat, dia tak bagi...nak syampoo nangis...lastly dia sendiri tak tahan panas, dia mintak potong...zass...babah potong rambut depan, mummy potong rambut belakang...kemas dah...



rambut panjang especially bahagian atas...tebal kat atas...bila peluh, kuyup!! sebijik cam rambut babah dia..


so setelah gagal potong masa mandi pagi, kitorang tunggulaa dia tido petang...slowly cikgu trim rambut belah kiri...setel belah kiri, aku angkat n susukan dia sambil alan trim belah kanan pulak...terus terjaga dia...

pasangkan kartun pulak biar dia leka...tapi berpangku atas mummy ok!! sambil tuh habislaa rambut2 terbang sana sini...sampai masuk dalam baju mummy pun ada...TAKPE...kang kita vakum jer...mummy sanggup vakum 2-3 round asalkan my boy hensemmm...hehehe...cikgu trim kiri kanan, atas sikit jer...sideburn memang selalunyer kitorang tak usik...kasi nampak macho sket...mintak cikgu trim lebih sket kat atas tuh, dia kata tak payah, dah ok dah tuh...hmmm...takpe, mummy akan trim sendiri nanti...


dah alang2 berlenggeng sebelum nak mandi, kita upah makan aiskrim homemade perisa sarsi...mmm...dapp


kalau macam nih, mikhail tak kisah potong rambut selalu tau...huhuhu


dah mandi!!! hensem tak saya? sangat jimat mummy and babah potong rambut anak2 sendiri...hehehe


No comments: