ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 21, 2014

update on paklong and rajuk yang tak sudah

Assalamualaikum :)

macam2 nak cerita nih...paklong kena transfer dari hospital penang ke HKL untuk buat 1 prosedur..bila dah sampai KL, few days BP dia tinggi...rupanya tiub kat kepala paklong block...adsa 4 darah beku so emergency masuk OT tebuk lubang baru masuk tiub...pastu dia masuk ICU for close monitoring by dr and nurses...and now that he is stable, mesin nak buat procedur tu pulak rosak...must wait for the machine to be fixed, he's condition stable, baru boleh buat...banyak sungguh dugaan paklong...masa BP dia asek tinggi my pak tam pegi penang amik maklong and abg kimi...Alhamdulillah, sepanjang perjalanan abg kimi ok...cuma malam tuh dia kena seizures...maklong and the rest kena urut2 bagi otot dia yang kejang tuh rileks balik...hmm...in the meantime, kami ulang alik jenguk paklong kat hospital...usually lepas balik keje...sebbaik HKL, naik motor just 5 minutes away from my ofis...condition paklong sometimes ok, bukak mata ada respond but sometimes dia tido jer...the dr encourage us to talk to him...ajak dia borak but paklong seems tired...they must fix the machine asap to further scan his brain and then only we know the cause kenapa paklong tak bangun...tolong doakan my paklong rameli bin abdullah...he's a good man...sangat peramah dan baik...so sad seeing him like this :(

on the other hand, yours truly was 33 years of age on 15th Oct :) another year older and hopefully wiser and healthier...richer pun nak...hehehe...nothing much happen as my kids still young to remember and the only person obliged to remind them just wish me once in the morning while they asleep and thats it...i guess we have reach that phase where elaborating birthday celebration are a waste of time? hmmm...perhaps...(ada bunyi macam orang merajuk tak? hehehe) huwaa!!!! nak citer jugaklaa o_O

actually, i was on MC on my birthday...so i took that opportunity to clean the house (this is totally normal for working mommy kan?) then lepak at my aunty's house sambil chit chat...rehat jugaklaa tuh kan...pastu balik lewat jugakla...lebih kurang macam hari keje...than at 8pm that night boleh pulak cikgu went out main badminton...eh, takde birthday dinner ke apa ker? hoih, haruslaa muncung mulutku...the next day he stashed some cash into my handbag and ask me to buy anything i want...to me yang jiwa romantic emosi meleleh nih, its very frustatinglaa coz i want it to be special...no cake ke, proper gift ker? adoiyai...so after merajuk berhari2, no pointlaa...memang he is not pujuk memujuk punyer type...i pun lancarkan mogok...mogok yang makan diri sendiri namanyer...i said i dunwan balik melaka last weekend...maka berdramalaa kejap...both of us pun takmo kalah...lastly i said oklaa, i sacrifice, baliklaa...dah dia pulak taknak balik...konon he will sacrifice and he said jomlaa pegi jalan2 as i wish...wrong timinglaa nak ajak pegi jalan2 masa tgh frust nih...lastly i said takpe, u taknak balik i balik melaka ngan anak2 jelaa (kampung sapa sebenarnya nih?) salam dia then siap cakap halalkan makan minum yer...suh anak2 salam pastu on the way out tetiba dia cakap tunggu jap...dia pun nak balik tengok ayah...ecececehhh...hehehe...1-0!!! macamlaa kita taktau yang dia risau kita drive dengan anak2 coz i memang x expert bawak keta with lotsa distractions (the kids screaming and all)

so akhirnya balik melakalaa...and bila dah balik kampung, tak perlulaa nak sambung merajuk kot...buat macam biasa sudah...lagipun memang kitorang bukan PDA type nak peluk2 depan orang...but the conversation was limited to necessary things ajer...ok, to my defense bukan selalu aku merajuk k...bagilaa can...nak jugak merasa kena pujuk...takpe, taulaa camna nak buat nanti...hehehe... 


tengah maraton balik citer the heirs...rindu sama kimtan and eunsang...aigooo...

oh, lupa nak tunjuk...my mom bagi these tupperware set yang supergorgeous for my birthday...suka sgt as you know i am kedekuit sket nak spend untuk barang branded nih...hehehe...see, dapat tupperware pun dah happy...mak2 sangat tau sekarang nih...senang jer hokkay nak please a woman...man are truly from mars...pffttt!!!

No comments: