ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, April 20, 2015

isu semasa


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, Mikhail dah sembuh...demam dia lama jugak dalam 3-4 hari but after that batuk selsema pun terus baik...cuma ariana still on off batuk...went twice to her follow up at KPJ Tawakkal, the 1st time cikgu bawak, kena sedut gas...cikgu said becoz she never done it, she thought it wud be painful therefore scream squirmed and cried padahal takde apapun...luckily the 2nd follow up, dr declare her lungs are clear...jumpa dr pun 2 minute jer...tunggunyer berjam2...sampai my appointment with my gynea pun terpaksa cancel...

i have discharge from my gynea kat Poliklinik Kotaraya simply becoz i only needed to take Duphaston, that is medication to strengthen the womb until 18w of pregnancy...and now i will start my check ups at KKIA...kat sana lebih detail and thorough...tiap kali check up kena check darah *gulppp*...huwaa.. memikirkan nak kena amik darah nanti...especially yang kat lengan tuh...adoiii...my husband said i worried too much...eleh, dia tak kena bolehlaa cakap...baru hospitalize sekali dah eksyen...pfffttt...i said the least he cud do for me is just keep quiet...and listen to my worries...nothing he said will make me feel better...hahahaha...punyala takuttt...

and i planned to take the baby later check up at KKIA jugak coz like i said, its detail and thorough...time ariana check up KKIA...cantik jer rekod dia...berat, panjang, ukur lilit kepala, progress, minum apa, etc...time mikhail we decided to bring to normal GP...few different clinic pulak tuh...yang mana dan jer...and cuma ada rekod injection jelaa...rekod lain xde...dahlaa harituh buku tuh hilang...when we get the new 1, there's this 1 clinic taknak re-record injection apa diorang dah bagi...susahlaa, lecehlaa, in other word, MALAS!!! dahlaa rongak buku tuh...i dont know macamana nanti bila mamat tuh nak start sekolah...takut clinic tuh dah tak simpan rekod last 3 years jer...hmmm...

i manage to do some vacuuming and mopping this week...selain laundry few rounds...melipat jer tidak...hahaha...dapat tips baru mop guna air panas...puas hati bila pijak lantai rasa licin bersih dan berkilat2...i do it at my own pace of cos...mana boleh laju2 dah...senak dan semput eventho baru nak masuk 5months...rumah bersih, wangi tapi still tak kemas...nak tunjuk sini pun tak sampai hati...mainan sepah2, kain tak berlipat still atas sofa berlonggok mintak disimpan...nanti2lah yer...itu kita buat later...ada lagi things to do in my list...nak audit balik mainan2 tuh semua...yang mana rosak, puzzle tak cukup pieces, yang dah teruk sangat nak buang...nak re-arrange d toys by box...seminggu keluarkan 1 box jer...hahaha...goodlucklaa alin with that...then nak organize baju2 lama the kids...yang mana dah tak muat, nak simpan...yang mana nak bagi baby pakai nak asingkan untuk dibasuh...will only buy few new clothes jerlaa for baby...toksah membazir...lagipun baju2 bebudak nih elok2 lagi...we'll see samada banyak pakai baju ariana or mikhail...but my instinct rasa...hmmm...hehehe...

oh, my mak dah balik last saturday...tak jadi balik next week, boring katanya kat sana...hahaha...yelaa, hujan emas di negeri orang...kalau duk rumah jer, rumah orang pulak tuh memanglaa mati kutu...hehehe...she bought few souvenir for us...i got Micheal Kors handbag, mikhail dapat sleepwear, ariana dapat backpack and frozen panties and cikgu dapat chocolate...oh, and we get some fridge magnet as well...tgh borak2 semalam suddenly ariana said nak balik london mummy...ewahhh, sejak bila kampung kat london tuh? hehehe...mak kata kumpul duit, nanti aunty fina konvo, leh pegi...hmmm...banyak nak kumpul nih...

No comments: