ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 6, 2015

lrt problem ker?


Assalamualaikum :)

Can anybody tell me whats wrong with the lrt yesterday evening? my office hour ends at 6.15pm...im going back home at 6.20pm...dahlaa kita nih jalan macam siput...by 6.30pm sampai lrt ampag park nampak orang yang beratur menghala ke gombak punyalaa ramai...so i sat at the bench for a while when i see a colleague also sitting there...tak larat weyh nak beratur berdiri lama2...borak2 jap pastu after 10 minutes tengok line still panjang...takleh jadi nih...so i started queuing as well...all the train that arrive either fully packed takde sapa keluar or dapat masuk sorag dua jer...about more than 10 train kot yang terlepas...7.10pm camtuh baru dapat masuk...itupun the pakcik kat pintu tu memula macam taknak bergerak but when he sees my big tummy, dia squeeze me in jugak...tak kisahlaa...im concern about my husband with the kids yang dah lama tunggu kat lrt tmn melati tuh...diorang usually by 6.30pm dah sampai sana...dahlaa i dont have my fon with me...and my colleague tuh taktau pegi mana masa beratur...kalau tak bolehlaa pinjam fon dia inform my husband...

dalam lrt yang pack, memang tak berharaplaa nak dapat seat as the one nak offer seat pun takleh nak bangun...sampai setiawangsa baru dapat duduk...as soon the kids saw me approaching the car, ariana dah start membebel...it was 7.25pm camtuh masa tuh...nape mommy lambat? yana nak terkencing nih, adik dah few times mintak susu...tetiba aku nak marah2 cakap lenkali no need to wait for mommy...biarlaa mommy balik sendiri merangkak pun takpe...hahaha...emo pulak mak buyung nih...pastu bergenang jer mata, rasa sedih sangat and penat...sakit pinggang apa semua adalaa...my husband memula nak membebel jugak tapi tak jadi bila tengok aku macam tuh...he said lets buy a cheap fon at least he cud still contact me...he's just worried sebab lately memang aku nampak dah tak larat sangat...jalan sikit dah sakit2...my tummy selalu cramp...dia ingat aku dah gi hospital...he even called my fren N asking my whereabouts...hehehe...but i refused...i said in few days dapatlaa fon tuh...takyahlaa membazir...and this morning my fren A lend me her extra fon until i get mine :) Alhamdulillah...but still, my husband said he will fetch me at the office today and tomorrow...yippee...memang itu yang aku nak sebenarnya tapi tak sampai hati nak cakap...yelaa...dia pun penat balik keje, nak kena patah2 balik nak amik aku pulak...tapi orang dah offer, aku terima jelaa...hehehe

kalau dia boleh teruskan amik balik keje sampai bersalin lagi ok, hehehe (how i wish he read my blog right now)...workwise, i can do my work sebab duduk key in je pun...yang tak laratnyer nak commute pegi balik keje tuh...heck, nak pegi printer pun tunggu print banyak2 baru gi amik skaligus...nak amik mc awal pun takleh, keje tengah banyak until its duedate dalam friday next week...huwaa...after that we'll see laa eh...kalau tak larat sangat memang mc awallaa until bersalin...

No comments: