ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, August 19, 2015

sikiit lagi yer...


Assalamualaikum :)

since my last post, terus jadi lipas kudung kat ofis...the moment i arrive at the office at 7am, terus buat keje...and i have to stayback as late as until maghrib throughout the week...haaa...more than 12 hours duk office...Alhamdulillah semua dah setel yesterday...and this will be my final week working...jumaat nih nak claim my unrecorded leave sebelum boss terlupa...then next week mc terus sampai aku bersalin...tak larat dah nak travel pegi balik ofis...nih pun this week i request cikgu hantar ngan keta pegi keje...sakit sendi, tulang2 semua nak naik motor...yup, haritu duk naik moto lagi sebab convenient and cepat...tapi tensionlaa cikgu coz kejap2 aku bising bila dia terlanggar lubang, bumper...actually biasanya takde hal setakat langgar sesikit tuh tapi sebab baby dah getting low and pelvic aku dah mula rasa sakit sangat bila terhentak tu yang sensitif sket...takpe, sikiit je lagi nak ulang alik keje...

i planned to do some shopping for the baby...ada sesikit lg nk kena beli like new towels, diapers, blanket, wipes, toilettries, my set berpantang, etc...and then nak kemas bilik nak confine later...nak basuh langsir, vakum, sort out the kids toys, nak kemas almari baju the kids to make space for the baby's clothes...baby's clothes tak banyak beli baru pun coz baju abg kakak banyak yang elok2 lagi...hopefully i have the energy to do all that...initially we planned to go to ikea this friday after cikgu came back from solat jumaat to buy new bed coz we wanna train the kids to sleep on their own (too late, i know *roll eyes*) but the other day walking back/from avenue k-my office which is only 2 blocks away pun dah semput n sakit2, so lupakan jelaa...we have been trying to separate the kids from me for a few nights now but my husband would look like panda the next morning saying the kids wake up like every hour crying...kalau tido skali memang diorang macam tido pengsan siap tendang2 kita...but bila takde they can sense our body heat agaknya...huhuhu...especially mikhail coz he is so used to sleep while i hug him...manja sangat dia tuh since baby coz dia kan bf to sleep until just recently bila aku dah pregnant 4-5 months...

he still being clueless when i point to my tummy and say baby...he would say peyut...becaunyerrr...hahaha...yes, i know that mikhail...but he didnt show any jealousy yet when i carry other babies...he would say baby, comelnyerr...now whenever he talks memang akan ada perkataan "nyerrr" kat belakang...ariana pulak bila kita cakap nnti dah ada baby yana kena tido sendiri k...mommy ada kat bilik sebelah jer...she said ok but she want doc mcstuffin's bed...bed mana nak carik, kalau bedsheet boleh gak usahakan...

No comments: