ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 18, 2015

last saturday


Assalamualaikum :)

uiii...currently is 10.22am...kat ofis nih sunyi sepi...ngantuk giler keras jer biji mata nih nak menahan ngantuk...ikutkan malam tadi tido awal...by 10pm semua dah pengsan except cikgu, dia tengok bola...baby memang amik dr rmh baby sitter mengantuk jer...merengek nak susu pastu sambung tido...kalau kita dukung nak main2 pun marah...the other 2 pulak tak tido siang semalam...balik seronok dapat topeng transformer aku beli kat ampang park...main2 kejap, makan pun sikit jer...bagi susu terus pengsan...

sekarang sejak anak 3 aku perasan memang letih sangat badan...lagi2 bila dah 2 minggu start keje nih...balik keje bukan masak pun...usually beli jer or masak simple2...lipat kain toksah cakaplaa...selagi tak menggunung, memang tak start...sekarang pulak musim hujan, baju yg bersidai tak sempat nak kering...by the time cikgu sampai rumah memang dah hujan so baju kat ampaian lembap balik kena tempias...tak dapatlaa nak basuh yang dalam bakul tuh lagi, takde tempat nak sidai...aku suspect sebab takde stamina plus menyusu kot...letih giler padahal duduk rilek jer...so last saturday aku pun cuba ikut kelas zumba makcu aku...free jer...persatuan penduduk sana yang appoint cikgu tuh for an hour from 8am-9am every saturday...bolehlaa nak ber me-time kejap sementara bbdk tak bangun, cikgu senang sikit handle...susukan baby siap2 and tinggalkan ebm dalam 4oz in case dia lapar/haus...

oklaa, zumba was fun...cuma memula memang dah expect akan pancit...banyak mengelat dari buat...yang melompat2 aku tak buat sangat...takutlaa, kan baru jugak operate nih...tp ngelat2 pun terasa jugak strained muscle kat lengan, ketiak, peha n punggung...maybe after few classes baru ok...

after zumba class, tapau roti canai utk orang rumah...balik tuh cikgu ajak pegi wedding adik kawan dia kat shah alam...so siap2 terus pegi...kejap jer kat sana, after that terus balik sebab dah letih sangat...my kids nih jenis yang nap siang...by nap means tido dalam 2-3 jam...bukan kejap2...kalau tak nap satgi lepas maghrib mesti tido terus sampai pagi...kesian pulak kalau tak sempat dinner...kalau outing jauh sikit memang 1 tempat jelaa...balik semua layan tido sampai kul 6pm...while aku melipat kain n kemas2 sikit...

malam tuh baru terasa letih sangat2...sampai tido pun mengigau bukak baju baby...dalam mimpi dengar baby nangis and kononnya its time mandi...nk bukaklaa baju baby tapi ketat...dapat keluar sebelah tgn jer...rupanya baju tido dia malam tuh jenis butang depan so memang ketatlaa kalau nak bawak keluar tgn gitu jer...melalak pun aku tak tersedar lagi...sebab dalam mimpi memang baby nangis...adoi...pastu tetiba camna ntah tersedar so nak bglaa dia susu...skali pegang dia, eh...apsal baju sekerat dah keluar tangan nih...laaa...kesiannyer kena dera ngan mommy yer...sebbaiklaa bukak baju jer...buatnyer aku sleep walking bawak dia g mandi tak ke haru...huhuhu...


siannyer kat budak nih...

No comments: