ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 5, 2015

aidilfitri 2015

Assalamualaikum :)

Hiiiii!!!! im back at work after 2 months maternity leave...nak update pasal baby but macam biasalah isu transfer gambar tak pernah takde...anyway, godek2 draft post rupanya citer raya tak publish lagi...so alang2 gambar dah ada mehlaa publish...nak citer panjang2 malas so i'll just put some caption under the pic yer...

tahun nih our raya arrangements a lil bit different...i was 8mo pregnant and tak larat nak go back and forth KL-Melaka like yesteryears...so we decide habiskan kat melaka dulu then only balik KL terus...memula ketaq lutut nak bagitau my parents...but Alhamdulillah, it turn out to be ok...thanks to husb for his explanation...my mom kalau dengan menantu cair sikit lagiun my husband memang pandai amik hati...siap cakap we will sleepover kat rumah mak padahal rumah sendiri just 15 minutes away jer dari rumah mak...hahaha...

so, our theme color for this year was emerald green...actually, tak dapat pun yang betul2 kaler emerald for all of us as we bought our clothes at different places...alaaa, lebih kurang jelaa...malas plus tak larat okeyh nak survey banyak tempat...mine i bought from fashionvalet way before puasa, ariana's was from poplook, mikhail's from an online shop and husband's from Masjid Jamek kot...(cant remember, he bought it himself)

and since my jubah was sooo plain, i bought a border lace and sew them myself to my jubah, scarf and ariana's kurung sleeves...so nampaklaa macam sedondon sikit...


excited pulak nak make up since we didnt have to rush


pinjam my sister's eye shadow sebab dia ada baaanyak shades...siap whatsapp her my eye makeup jadi ke idok...dia lagi terer bab2 nih...


with my sil, ina...their theme was purple


laki bini yang tak brape sedondon


can see that there's 2 team : team dark green - the girls, team emerald green - the boys
memang dah lama nak buat gini since we have a pair of kids...next year semua sedondon balik


2 mak buyung


us with ibu ayah


manja mommy


at rumah mak usu - 5 minutes drive from in laws


later diorang pulak datang since my mil is the 1st child, semua makcik pakcik memang kumpul sini..
team pink makngah n husb, team royal blue pak usu n family...ibu 3 beradik jer


3 generations...atok nenek - anak menantu - cucu2...
after zohor semua pun bergerak pulang but our house masih menerima tetamu sampai ke petang...and since dah habis beraya dengan semua, we make our move to KL pukul 6pm instead of the next morning...ke rumah tokcik terus tido sana sebab nanti tak tau bila sempat nak pegi...no one was around tapi dapatlaa makan ketupat dengan kuah lodeh tersedap tokcik puas2 sambil pejam2 mata...dah pesan tokcik tinggalkan sikit for me kalau tak nanti kita nak merajuk...hahaha...tahun2 lepas selalu tak dapat makan puas2...


inilaa tokcik kita yang membesarkan me and zana dari belum sekolah sampai habis SPM...dah macam mak ayah sendiri...tak terbalas jasa dia melayan cucu2 sedara yang degil nih...she knows us very well inside out...maybe tak keterlaluan if i say she knows us more than our own parents did...sayang semualahh...


next morning siap2 gerak pegi rumah mak pulak...ada orang tuh ngantuk sebab semalamnyer aktif sangat tak cukup rehatlaa tuh...masa nih nervous nih sebab mak selalunyer dia nak priviledge 1st day raya tuh...luckily this year zana pun x dapat beraya dengan mak on 1st raya...so masa sampai tuh semua ada and mak looks happy sebab meriah macam 1st raya jugak...so no drama this year...hahaha


ceria sokmo budak nih


semua cooperate pakai baju raya lagi...


seronok dapat duit raya dari menantu...hehehe


ok, ikut giliran yer...






anak kesayangan nih...the only son


*roll eyes*




drama queens...hahaha


mak and her girls



mak and her children


ok, squeeze in everybody!!! tak muat, kepala ariana kena potong..gopro not so pro nampaknya


lets try again, ni my husb takde


ni zana's husb takde


the best freestyle but fina plak takde


that night we had a blast main mercun and bunga api...well our husband yang banyak main sebenarnya pun...yang lain takut, tengok dari tepi jer


next day, jalan beraya rumah sedara


OOTD 3rd raya...baju kurung jadi bridesmaid my bff 6 years ago (whilst pregnant with ariana)


3rd raya make up...love that lipstick...not mine but trying to kecek2 fatin to give it to me


next weekend, beraya di rembau sambil attend husb's cousin's engagement


like mother like daughter? then we went straight to my abah's house in nilai...beraya dengan abah pulak...lambat sikit sebab abah pun busy with his family schedule...takpe, biar lambat asal selamat...


nilaa abah kita...ramai cakap ada iras my husband...maybe sebab kumis tu kot...hehehe








emilda takde, pegi singapore with her frens...in fact tak sempat beraya pun sampai habis syawal sebab dia pegi berjalan sementara cuti sem...luckily sempat jumpa after i deliver baby

thats all my raya story yang dah agak basi...hehehe...nanti kita citer pasal baby pulak k...muahs

No comments: