ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 18, 2016

older and wiser?


Assalamualaikum :)

last saturday was my 35th birthday...get some wishes on fb and whatsapp...thank you to all especialy those who wish me with good doa...amiin...cikgu wasn't the 1st one to wish tho...he's too tired to wait till the clock strike 12am...hahaha...morning pun takpelaa...as long dia ingat...other than that tunggulaa few months lagi ker...ye ye tanya kita nak apa...tak sempat prepare jugak...macam last year, my birthday ngam2 habis pantang day 45...dia bawak pegi makan nando's then my birthday present dapat on March this year...so, maybe hadiah tahun ni dapat March next yearla kot...huhuhu...

in the morning he made cekodok bawang and teh o for our breakfast then we head to selayang for a wedding invitation...panas bak angg...rasa nak marah jer...ariq pun jadi cranky taknak makan...mikhail dah nampak candy buffet memang taknak makanlaa...mujur ariana makan banyak...lega sikit bab dia...she's easy to get stomachache kalau tak makan kenyang2...dah pegi jumpa dr, he said itu tanda2 awal gastrik...maybe ikut perut babah dia...cikgu has gastric, ayah dia pun sama, arwah atok dia pun sama...now she's on probiotik...anyway, plannyer lepas kenduri nak pegi Alpha Angle bawak the kids main kat playland sesambil nak beli salted caramel cake kat stabak...with trafic jam dari selayang, sejam baru sampai...and the kids all 3 dah tido dalam keta...dah parking elok, cranky pulak bila kena kejut...last2 we just head to my mom's coz she said she made pulut kuning n rendang campur...my favourite!!!

lepak wangsa maju for few hours...fatin bought kfc then sebelum maghrib kitorang balik...tu jerlaa birthday celebration nyer pun...hahaha...the next day, my sister dah bagitau nak datang rumah so after breakfast, terus aku bersilat kat dapur...after 3 hours baru siap masak and kemas dapur...hahaha...loser sangat...masak bukan yg fancy2 pun...masak lemak cili api udang n ceri tomato, sambal tumis ikan bilis with lots of bawang and terung berlada jer...and scramble eggs for the kids...biasalaa...in between tu adalaa menyambil kemas2 biliklaa...laundry jap...sidai baju jap...nenen berkali2 jap...fuhhh...but penat2 pun puas hati sebab diorang makan bertambah2 siap tertido lepas tuh...the kids pun seronoklaa dapat jumpa their cousin...main sakan macam nak terbalik bilik tuh...padahal baru kemas, lantai takleh nak pijak...mainan bersepah2...tapi kitorang dah biasa...sat gi kemaslaa balik...

rasanya tahun2 seterusnya pun macam nilaa kot...dah tua2 nih memanglaa seronok kalau ada celebration tapi kalau takde pun no hal...takpelaa...go with the flow...lagi 5 tahun nak 4 series dah weiii...nak mintak hadiah pun rasanya cukuplaa apa yang ada...this year pun aku mintak cikgu belikan Al Quran yang siap ada terjemahan, hadis, tajwid, and penerangan bab...harituh ternampak kat kedai buku agama nih...i mean, selama nih baca jer tak faham maksud, sedih sangat bila baca pun tak lancar...tak faham plak tuh...and my fren suggest that...ada banyak nama and layout pun lain2 but ikut masing2la nak yang macamana...aku pilih Al-Karim Miracle the Reference...kat index ada tajuk2 contohnya ibu dan penyusuan, surah mana ayat berapa...riba, surah mana ayat brape...gitu...senang nak carik reference ikut tajuk yang kita nak tahu...doakan aku istiqomah dalam mencari ilmu...teringin nak pegi usrah2 nih tapi dengan keadaan aku gini cam susah sikit nak keluar2 malam...weekend memang tak danlaa...ok, harap2 cikgu leh dapatkanlaa hadiah aku tuh a.s.ap...lama nau nak tunggu Mac depan...hahaha

No comments: