ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 4, 2016

weekend well spent


Assalamualaikum :)

Salam Maal Hijrah...seronoknya weekend 3 hari...lotsa things settled...dapat jalan2...bawak anak makan angin...dapat rehat jugak...ok, nak citer things from friday, aci tak?

friday, me and my colleagues playing make up at sephora..borak2 with my sister and girlfrens they said now its trend to wear ala gothic's lipstick..not limited to any colour..so we tried on ourselves lipstick yang memang kitorang takkan beli...blue, green, purple, dark brown...black jer tak sanggup nak try...but, no matter how odd it may look like but i think i like the blueish purple colour like in this pic...with suitable outfit and venue, why not kan..




on saturday, my nephew had a minor surgery to remove a cyst at his eyelid...nothing serious but we went to my mom's to meet him...nak visit kat hospital, within few hours after operation dah boleh discharge..tak macam orang sakit pun...elok berlari main dengan budak2 nih..kita plak yang seriau tgk dia..yelaa, luka tuh baru berjahit, takut berdarah balik jer...

on sunday we went to a wedding invitation dekat 1 of the chalet in sg. congkak...alang2, we packed our swimming gear too and off we went...took us 1.5 hours to reach to the kenduri..syok ok, memang tepi sungai betul2...and the food spread, cikgu cakap macam karnival...besides the buffet table lauk2 kenduri yang biasa tuh...ada lagi booth2 served roti canai panas2, nasi kukus ayam dara, burger, apam balek, sate minang, kuih muih (terbayang bubur som2 yang tak sempat nak rasa), air 4-5 kaler, aiskrim, eh...banyaklaa..


on the way to kenduri...ariana sempat tido sebelum sampai...gambar during kenduri takde...almaklum, melayan anak3 plus khusyuk makanlaa

we parked jauh ke depan...memang penuh keta kiri kanan...ada 2 kenduri masa tuh...tgk spot tuh ok plus ada org mandi manda...later on kitorg pun bentang tikar situ jer...lama tak mandi sungai...syok!!! 



memula bebudak nih taknak mandi...sebab dulu pernah bawak gi ulu yam, dia slip kat batu licin...macam terbenam sket so diorang trauma...lama2 syok plak...lagi2 ramai bebudak lain ada...


babah n kakak abang test air dulu...agak2 dah ceria baru babah amik ariq


kesian dia mandi bogel...sory, mommy lupa bwk baju dia...dip kejap jelaa...


ariq dip dalam 10 minit jer...pastu bg dia makan then sarung baju balik...pastu babah naik, mommy plak berendam...fuhh...rasa fresh sangat...tak dalam n tak cetek...just nice...lenkali nak datang lagilaa

that night, 2 of my girlfriends nak datang pick up their ciku...dah seminggu ada kat rumah aku baru nak datang amik...sebbaik ada jugak rezeki...separuh gak terbuang...setahun lebih kot tak jumpa diorang nih...ariq pun diorang tak pernah jumpa (nak merajuklaa..sobs) anyway, dengan short notice aku masak jer apa ada kat dapur...maka jadilaa spageti olio tak cukup bahan...but, diorang kata sedap...oklaa tuh kan...yang penting dapat jumpa...rindu sangat dah...another 3 ntah bila nak jumpa..."jauh" sangat...






the husbands and kids get along well too...


nanti kita gather2 lagi ye sayang2 sekalian...


2 comments:

Siqah Hussin said...

Bestnya mandi di sg congkak. Lama dah tak pergi sana..

aLin arLene said...

tak pernah mandi sini...selalu kat ulu yam...lenkali pegi sg congkak jelaa...lg best sbb air xdalam sangat..sesuai utk bebudak