ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, October 27, 2016

Justberry Dessert House - review


Assalamualaikum :)

Last weekend balik melaka...bawak my tokcik balik, amik udara kampung...saturday night adik2 cikgu ajak pegi Justbery Dessert House...they knew about it from fb...tgk iklan fb macam menarik jer so mohlerr kita...it is located at Kota Laksamana, kalau pakai waze, senang jer nak carik...the restaurant cantik, la2 industrial design...banyak batu simen, kayu and metal...kitorang sampai around 8pm, senang dapat tempat duduk...so, tengok menu mostly fancy ice shave or toast with ice cream...harga agak mahallaa but sebab nak try, orderlaa 4 mangkuk different flavour...order dekat cashier, nanti dia hantar kat meja kita...other menu for kids takde so i walk to the nearest pizza hut and bought a box of crisscut fries for the babies...takkan nak bagi makan aiskrim jer kan...dahlaa baru baik batuk...


apa2 amik gambar dulu...


these 2 kids merangkak atas meja tak peduli apa dah...


mana mikhail?


pandang sinilaa arissa...


dapat pun tangkap dia...susah betul nak bergambar


he refuse to seat in his babychair...


ok, semua dah dapat masing2 punya...
 
and our review is...jeng jeng jeng...sekali jelaa kot makan sini...tak sedap, overpriced and overrated...yang gempak hanyalah presentation jer...even the menu pun agak confusing...


ni cikgu punya...nama dia durian craze ke apa tah...tak ingat...ada ice shaved, durian 2 biji, butir2 sagu, ice cream durian dan isi buah limau bali...kat menu takde description ingredients dia...so, bila jumpa isi limau tuh macam terkejutlaa sebab dia jadi pahit...memang kat menu ada tulis bitter tapi dia cuma tulis durian so kita assume it would be pahit2 manis durianlaa...ni fail lagi2 ice shave tuh tawar jer...kalau ABC or cendol ada gak curah ice tu ngan air gula kan...in fact semua menu yang ada ice shave rasa tawar...itu yang buat spoil...ice cream semua biasa jer...yang nih rm22 rasanya


ina punya...again, nama tak ingat tapi ada sea coconut...aku yang suggest sebab selalu makan kelapa laut masa bulan puasa sedap jer...skali dapat isi kelapa keras...macam kelapa tua...adalaa sikit2 yang lembut...rm15


ariana awal2 pilih nih sebab nampak chocolate so aku share je ngan dia...nama dia lavarich chocolate kot...banyak ingredients...antara yang aku kenalpasti, ada kacang tumbuk, icecream coklat, serbuk milo, chocolate syrup and biskut kecik2...again, fail sebab lepas habiskan icecream and kutip biskut2 tuh ice yang dah cair tuh still takde rasa apa...tawar...


ira punya...inilaa menu paling gah kat list tuh...ko nampak lesung batu bawah kulit tembikai tuh? haa...jangan main2 tau...but itu semua presentation ajer...where it was only ice shave tawar, isi2 tembikai yang dibulatkan and ice cream...tembikai rasa tembikailaa kan...yang nih harga dia rm25 kot...

total kena malam tuh rm90 which is so ridiculous bila dibandingkan dengan rasa dia...mesti ada yang cakap apsal dah tengok harga kat menu still nak proceed...ok, ni namanya nak try...and we're willing to pay the price but of cos in our mind dengan harga gitu, rasa dia patutnya marvellouslaa...range harga dah macam makan steak tapi tawar...nak kata sewa kedai mahal? come onlaa...i have been to an iceshave outlet kat dalam KLCC...dalam KLCC tau...ground floor sederet jellybunny...semangkuk tak sampai rm10 but every bite terasa flavornyer...and the ice very2 smooth and silky...dah takde dah kedai tuh...sobs...ni yang buat cikgu perli2 the next time i wanna try new things...adoi...takpelaa...anggap jelaa ni pengalaman...






2 comments:

dorsett pink said...

durian craze tu nampak sedap tapi saya tak suka makan durian yang telah diproses. hihi

aLin arLene said...

hi, sory baru perasan comment nih..(what is the chances that you would check my reply here but here goes..hehe) durian tu yg betul bukan proses but since dia letak isi limau bali, the whole dish jadi pahit..durian pun xmanis..jenis yang pahit2 tuh..sekali cukuplaa