ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, May 6, 2014

Assalamualaikum Seth Yusuf

Alhamdulillah...pada 21 April 2014, my sister zana selamat melahirkan baby boy 3.64kg pada pukul 3.50 petang secara normal. Although memula baby kena admit NICU sebab ada sedikit breathing problem due to long labor tapi sekarang Alhamdulillah semua dah ok...zana mula turun tanda and broke her waterbag pukul 3.30am kat rumah...and 12 hour later lahirlah Seth Yusuf Bin Afiq Afham...memula terkejut jugak coz zana nih kecik jer orangnya...kalau tak pregnant berat dia dalam 39-40kg jer...tapi kuasa Allah, dapat jugak dia bersalin normal...

sekarang berpantang kat rumah dia sendiri...and sometimes i do get calls in the middle of the night from her...hihihi...i dont mind...memang dah pesan pun anything just call tak kisahla pukul berapa pun...aku risau kat zana nih bukan apa...selama nih kan kitorang dua beradik duk ngan arwah moyang...memang A-Z aku yang uruskan...and bila dah kawin pun kengkadang ada benda dia consult aku dulu...sebab zana nih a little bit slow read : berhati2) and cepat panik...dia sendiri cakap tembel is my middle name...(bahasa jawa, kalau tak faham buat2 faham jelaa) hahaha...setakat urus diri sendiri tuh aku tak risau tapi bila dah ada baby nih memang kena banyak guide nak uruskan anak...nak identify tangisan anak, how to work faster and do more than 1 tasks at a time...

2 minggu lagi dia akan sambung berpantang kat rumah mertua pulak...alaa...rindulaa maklong ngan yusuf nanti...these are some of the pic of seth yusuf...oh ya, he is my anak susuan jugak coz 1st week tuh susu zana macam belum fully develop...melalak2 si yusuf nih...bergayut kemain lama tapi tak kenyang2...skali gayut ngan maklong seploh minit, terus terlentang kekenyangan...hehehe...now aku supply ebm kat yusuf...untuk waktu2 kecemasan...zana pun dah mula mengepam nak stimulate more milk...and aku bagi dia makan supplement from shaklee untuk banyakkan susu...mikhail berkorban sikitlaa takyah minum ebm kat rumah babysitter...bila petang mummy ngan babah amik, dia balas dendam gayut puas2 sampai mummy nak bergerak pun takleh...manja sangat tuh abang mikhail nih tau...

these are some of seth yusuf's pic for your view :)


the 1st pic i receive thru whatsapp...dak debab...kuar2 dah hisap tangan :)



dah bersih


hari ke-4 baru dapat jumpa dia...maklong pegang dia diam jer...


dah balik rumah!!! tido macam orang besar...



isyhhh...geramnyer...ikut maklong balik jommm


dia tido nak berpeluk, memang susah sket nak tinggalkan dia...himpitkan ngan bantal biar dia rasa cam kena peluk gitu...



budak ucuk acam belum mandi...best pulak tengok baby kecik2 nih...mikhail, mummy tunggu kamu berhenti susu jer nih...

No comments: