ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 7, 2014

Rakuzen treat for birthday boys

somewhere mid of April, zana plan nak belanja all of us sempena birthday abah yang dah lepas...so aunty suggested we all had dinner kat Rakuzen, Ara Damansara. walaupun aku suka jugakla makan japanese food nih tapi takla berpeluang nak makan selalu sebab takleh masuk ngan tekak cikgu...then haritu bila makan teppanyaki cikgu macam boleh terima, dia kata sedap...baguss...hehehe


sementara food kitorang nak sampai, habis semua chopstick bertaburan kat lantai...semua budak ini punya angkara...sebbaik dapat seat dalam private room, itupun sempat dia lari masuk kitchen...anak sapala nih haiiii


penggemar japanese food jugak nih...tu yang tersengihhhh jer


the men serahkan pada wifey untuk order...abah punya sedap..cikgu punya fail...sorry ye yang...u suka daging thats y i order daging...mana nak tau rasa dia gitu...huhuhu


yana kalau dah jumpa uncle emir dia memang takleh lekang...


bertukar tempat...biar babah plak handle dia


my eel bento set. sedapp...orang semua macam geli jer bila aku cakap belut tapi bila sampai bukan ada rupa belut pun...dah elok dia siang rupa isi ikan jer...


zana's teppanyaki beef set. oklaa...same set as aunty's. i ordered chicken teriyaki set for the children but end up cikgu yang makankan sebab.....


...cikgu's beef bento set. tak sedap. jenuh cikgu nak menghabiskan. probably becoz the beef was not well cooked. pastu macam tawar...nama set nih yakiniku rasanya...nampaknya memang tak meyakinkan nak habis...
 

emir's tempura and sushi set. sedapp


abah's tempura and sushi set. sedappp sebab ada extra salmon tuh. paksa cikgu to try the raw salmon. dia telan terus, takmo kunyah...hehehe...


side dish. crab salad and tofu apa ntah...oklaa...crab, takkan tak sedap kan..


another food blogger?!


zana treat us dinner to celebrate belated birthday boys. emir's (on 6th April) and abah's (on 15th March) and sekalilaa untuk cikgu's coming birthday (17th April)


3 out of 4 anak2 Zainal Abidin


muka diorang ada iras kan?


tengokla tuh...sepesen jer stailnyer...hihihi


jom potong kek!!!


menyibuk je yana nih tau...


mikhail jeling sudah ye


memandangkan abah tengah giler panjat gunung, aku belikan abah winter glove from northface


and emir dapat backpack...pening ok memikir apa nak bagi hadiah untuk orang lelaki...kalau pompuan senang jer...till next celebration...

No comments: