ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, October 6, 2011

kroni

ok. aku tak pahamla ngan jenjiran aku kat rumah sewa nih. i mean i have a very good family as my left side neighbour. they watch out for our belongings and all. tapi nih aku nak merempan about the rest of the neoghbours. just because they BUY their house doesnt mean that they can treat us less. currently they are obsessed with outsiders who parked at our flat. ok, memangla salah. mentang2 blok kitorang nih nearby the lrt station kan. then they suggest for each house to buy sticker for their cars. and whoever wants to buy that sticker, must present their current water bill to confirm that they live here. thats a very, very good idea. whats not good is they said those who rent from the original owners (like us) can only apply 1 sticker while the original buyers can apply more. "sepuloh pun boleh" bak kata one of my neighbour. ada pulak pakcik siap cakap "kalau ada bini empat mana cukup 1 sticker" haha...very funny, NOT!

eh, sticker tuh beli ok. kalau sapa nak, dia belilaa kan. ko nak 10 ker, 1 ker, up to the individuallaa kan. eventhough aku ada 1 keta jer but we’re planning on buying 2 stickers. that’s for our fren, who always park here coz sometimes we need to use his car. he even give us a set of his car keys. or for ibu ayah whenever they came here. harituh masa pergi kedah, ayah park keta dia for 3 days pun pakcik-makcik-pencen-takde-keje-melainkan-usha-keta-orang dah berkira2 nak tampal notis. diorang tampal dengan GAM ok. giler dengki. kalau nak compare parking space blok aku dengan blok lain, takdela padat pun. every nite cuma 2-3 keta jer yang double parking. the rest elok jer dapat parking elok2.

ada jer sorang couple nih dulu duduk blok ni pastu dah pindah ke blok lain. tapi sebab dia hantar anak kat babysitter sini, dia parking keta dia tuh siang hari kat blok nih elok plak tak kena apa2. sebab dia baik ngan kroni2 tuh. diorang lebih kurang baya aku ngan alan jer tapi masa duduk sini laki bini sombong nak mampus. aku ngan alan brape kali cuba senyum diorang leh jeling jer. bawak anak kat klinik sama for check up pun leh buat2 tak nampak. eh, malas aku nak berbaik dah. aku pun boleh gak wat dunno jer. ko ingat ko sorang jer boleh?

last nite diorang meeting. pandai, time meeting ko panggil kroni2 ko je eh. pastui nanti decision unanymous laa…takpe, pasni kalau diorang still nak buat gak kroni2 macam tuh, taulaa aku nak buat camna.

4 comments:

ashra said...

a'ah..boleh plak diskriminasi cenggitu eh.
sama je la..nama pun penghuni tak kira lah sewa ke owner yang duduk..

hehe..saya pun sewa gak...
nasib baik sticker,leh beli berapa nak.nama pun belikan..hehe

arLene said...

tulaa ash, sib baik dah dapat decision meeting tuh. penyewa leh beli 2, original owner leh beli ikut brape bini dia ada...hehehe

ayu said...

bab parking2 ni, alahai..next year kena bayar plak utk 2nd car..ishhh..tak sukanya..

alin, awat tak habaq ada blog..haha..kita dah follow kay..^_^

arLene said...

ayu, seganlaa nak bagitau. kita buat blog suka2 jer. tak register nuffnang pun.

rumah ayu tuh gated area kan? memang diorang leh wat sesuka hatila tapi alin nih flat dbkl jer. patutnya takleh wat sticker2/clam nih.