ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, March 1, 2012

mint green it is

ok, nak gedik2 kejap pasal raya tahun nih. berkobar2 padahal puasa pun belum lagi. hahaha. ok, not funny. selalunya aku n cikgu gilir2 pilih tema kaler. 1st year aku pilih kuning, then dia pilih hitam, then peach, then grey and this year aku pilih mint green. simply becoz i already have a pair of embroidered chiffon kaler mint green in my hand. selalunya aku pilih tema pun gitula. kain apa yang belum buat baju lagi, kaler itula yang aku pilih. well, u can see our difference choice of colours. cikgu suka pilih non-colour (eric leong kata black, white n grey is not colour) meanwhile i like colourful choices. next year cikgu dah chop kaler brown pulak. boring. over kan. raya tahun nih pun belum. tak kisahla. yang penting we have each other as a family.




but the most exciting part is there will be 4 of us this year. tak sabar nak pakaikan baby A baju kaler hijau altho by that time dia mungkin less than 2 month old. tak kira, nak gak. so, masa gi amik baju tunang sil kat tailor, aku dah pun hantar skali kain nak buat baju raya. 2 pasang jer. hantar skali ngan baju contoh coz irrelevant pulak nak amik ukuran mak buyung nih kan. buat baju kurung sudah. easy n definitely boleh muat pakai. kang nak buat kurung moden whatsoever sendat pulak. naya jer.




well, these are the shades of mint green that i googled. i punya yang i enlarge tuh. so, tinggal nak carik baju kebaya untuk ariana, baju melayu untuk cikgu n cute romper for baby A. baby takyah bertradisional dulula. tecit lagi. for ariana, since i saw ladynoe dressed her doter in kebaya nyonya cam comellaa pulak. tambahan ariana pun dah boleh berlari. but harga kebaya siap for kids mahal gakla. kat ampang park last year they sell about rm129/pair. mak aih. nak pakai kejap jer kot. sapa tau mana nak carik kebaya nyonya for little girl with price less than rm100? btw, whats your colour theme this year?




No comments: