ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, August 23, 2013

marila pergi rehatkan kepala otak yang asek nak merempan je nih

dah lama tak pergi bercuti...last pergi penang tengok paklong baru balik haji masa mikhail 5 bulan...pastu keje keje keje...weekend pun takleh cuti lagi mau amik cuti? so dah ada peluang nih, aku book a room a night kat grand lexis...jadilaa setakat nak merasa...hotel camni mana boleh duk lama2 kang makan receipt jer aku...hehehe isnin pagi tuh lepas siap2 kitorang pegi rumah mentua ina dulu...tak jauh pun...kira siap2 makan tgharila pastu baru gerak ke PD...orang itu nak suh anak2 ikut tapi nak suh ibu ayah bawak...aku cakap kalau nak datang, datangla hotel boleh mandi2 tapi kalau nak kitorang bawak tak bolehla sebab kitorang nak terus balik KL the next day...ibu ayah pun balik melaka balik nanti naik bas jer...ayah dah kurang nak bawak keta jauh2 nih...dalam kul 2 bertolak, kul 3.30 baru sampai...dah macam nak sampai KL dah...ikut jalan dalam, tak jem pun slow jugakla...orang itu pun sampai anak beranak ngam2 kitorg dah check in...


menunggu mummy check in..masing2 muka baru bgn tido...

dalam mamai2 pun yana nak berpeace2 lagi tuh...



2 gambar nih ehsan dari googling...memang sebijik camnilaa bilik kitorang...harga termasuk tax dalam RM784++ bolehla kan...

petang tuh masa bebudak semua tgh riuh mandi, cikgu naik kejap sebab dah sejuk...aku plak menguruskan mikhail yg baru naik jugak...ariana tinggalla dengan abg cikgu n anak2 dia...n diorg bawak baby ain 8mo yang diorg babysit...skali ntah camna yana nih seronok sangat dihayaknye pelampung tuh ke depan ke belakang (yana guna pelampung bentuk keta yang bujur boleh duduk tuh) tetiba pelampung tuh terbalik...sebbaik gakla aku betul2 kat tepi kolam tuh nak jenguk dia kejap...sorang pun tak perasan sampai aku jerit barula abg alan kelam kabut dari hujung sana datang...asyraf (anak dia yang sulung) cuba nak angkat pelampung, yang aku dah nampak yana terbeliak mata besar dari dalam air terus capai rambut yana tarik naik air...sakitla tapi itu jer yang aku terpikir nak buat...abg cikgu ingat asyraf yang buat terus nak ditendangnya budak tuh..dahla dia tgh dukung si ain...terpercik2 air kat ain...sian ain pun terkejut agaknya...bila aku n bini dia cakap bukan baru dia ok sikit...kan aku dah kata dia baran...(syukur lakiku tidak begitu) actually benda nih happen dalam 5-6 saat jer tapi memang clearly aku ingat sebijik2...yana nangis kejapla...kan dia takleh kena siram kepala nih...pastu dia ok dah...tapi akulaa yang trauma...aku suh dia naik, kalau nak mandi kena ada lebih dari sorang adult...takpun tunggu aku..petang tuh bila rakyat jelata dah beransur pulang barula aku gi mandi sorang2...feeling2 cinderella dalam citer ever after sangat tau...hahaha...yana tengok dengan jelesnyer...hehehe...dia dah mandi elok pakai baju tido, duduk jela ko kat tepi tuh...


bsok pagi sebelum checkout kita repeat mandi lagi...ayah taknak basahkan baju dia, tahan dia pakai tuala hotel jer mandi...ibu plak pakai kaftan...tak kisahla...bukan ada guard pun nak halang...antara sebab aku book nih pun sebab nak bebas mandi...


lain kali kita pegi lagi ye yana...


2 comments:

ashra said...

bestkan ke sini..
sesekali mahal pe salahnya..baloi2 rehat bersama keluarga..

btw,selamat hari raya buat arlene sekeluarga =)

arLene said...

best...lenkali nak ajak ipar2 semua tong2 amik yg villa suit plak...ramai2 lagi best :)