ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, August 14, 2013

WE GOT MARRIED!!!


saje aku letak gambar ni as pembuka...tengah sangap nih...keje Alhamdulillah dah tak sebanyak dulu...fasa pulun kerja dah habis...tengoklah klau ada IPO or ESOS yang baru kalau harga memberangsangkan mungkin akan bersilat kembali...oh, itu kumpulan ft island...suka sangat dengan lagu diorang severely...silala download...sama macam lagu kumpulan 2pm yang aku cakap tuh...suara hongki lee memang sedap giler...kalau tak takkanla aku boleh dengar berkali2 walau aku tak faham sepatah haram pun...yang aku tau, saranghaeyo (i love you...hehehe, gatal!!) tapi ft island nih bukan boyband yg jenis terkinja2-menari-semua-pun-nak-nyanyi-walau-sebaris-pun-jadi...diorang nih lebih kepada kumpulan rock kang kang sorang lead singer n yang lain main instument...n kelebihan kumpulan ft island nih, sorang pun takde yang buat plastic surgery...kiranya wajah encem semulajadi kurniaan Allah...kat korea kan memang famos amos buat plastic surgery...hongki lee tuh yang kedua dari kiri...jambu kan *angkat2 kening*

camna aku leh terjebak ngan k pop nih? sedangkan dulu aku duk kutuk sepupu aku yang mengadap kpop macam makan nasik...sampai anak aku ariana pun dah tau kalau ada kpop jer dia cakap nih makngah suka nih...hahaha...memula sebab aku tertengok iklan ada citer WE GOT MARRIED kat channel 393...teringat plak blogger moon pernah suggest tengok...dia kata best...so teringin plak tengok camna yang dia kata best tuh...ok, meh aku citer sikitla sinopsis dia...rancangan nih akan pairkan celebrity dalam 1 virtual marriage...n ada mission2 dia...mungkin minggu nih diorang kena masak, so kenala tau apa pasangan dia suka makan...or pegi honeymoon, pegi buat wedding photoshoot (paling suka tgk mission nih), pegi dating and tengok camna diorang jaga relationship tuh...dalam pada tuh diorang akan kenal dengan kengkawan masing2 tengok pendapat orang sepadan ke tak (of cosla diorang kata sepadan...duhhh) and in the end diorang kena berpisahla...so nak kata lakonan pun bukan jugakla coz memang real bila diorang betul2 1st time jumpa tuh kalau tengok muka nervous ke malu ke memang itu perasaan diorang yang sebenar (aku tau sebab aku dah tengok the making k) and ada yang memang ada chemistry akan rasa sedihla bila nak berpisah tuh...

so masa aku tengok tuh dah episod 4. ada 2 couple = 4 celebrity...dia pairkan taecyeon dari 2pm dengan artis taiwan gui gui and hongki lee dari ft island dengan model dari japan fujii mina.,memula aku suka tengok taec dengan gui2 sebab gui2 nih ceria jer n suka sakat taecyeon...diorang communicate dengan english walaupun english gui2 sangatla berterabur, taec still boleh faham...diorang suka main macam osom tuh n kenakan each other...sapa kalah kena dendala...denda yang klakar2...n diorang suka sangat amik gambar...n lakonkan semula babak2 dari movie...couple yang funlaa, tapi tak brapa romantik mungkin sebab limited communication skill, susah diorang nak luahkan perasaan...




taecyeon n gui gui (emma)


hongki lee n fujii mina (sweetkan? mina senyum nampak genuine sangat tau)

hongki lee n fuji mina plak memula aku tengok cam boring jer...diorang tak banyak main game...mina lak tua few years dari hongki...tapi mina fasih bercakap n menulis bahasa korea...so relationship diorang lebih maturedla kiranya...diorang masak2 for each other, buat surprise, tapi lama2 aku jadi lebih suka couple nih sebab nampak yang mina nih betul2 suka kat hongki...hongki pun suka...masa hongki nak melamar mina tuh...alahai...cair tengok...hehehe...eh, bukan cair tengok hongki tapi tengok CARA dia memang romantikla...mina banyak berkias2 yang dia dah mula suka hongki...hongki plak suka buat2 tak paham n carik peluang nak dekat ngan mina..kalau diorang dating pun pegang tangan macam real couple...tak macam taec n gui2...tegak je...hehehehe...masa episod 2nd last tuh diorang dapat mission utk prepare for goodbye...hongki nampak betul2 terkejut, n diorang sedih sangat...memang banyak nangisla episod last tuh...gui2 tu pun nangis gak...minala yang paling sedih...pastu hongki nyanyikan lagu severely nih untuk dia for the last time...n hongki buatkan rantai nama diorang sebagai ganti cincin kawin diorang...sweet sangat...

so korang kalau nak tengok, kat tv dah habis dah...ganti ngan running men plak...korang tengok kat youtube jelaa...siap ada the making...ahhh....rasa tak puas pulak tengok episod hongki mina tuh...nak gak tau sekarang diorang betul2 couple ke hapa...puas aku google tapi takde pun berita pasal diorang...kalau korang tau, bagitau aku eh... :)

2 comments:

Miss Moon said...

best kan ...

skrg kak moon layan kat web je ...shinee taemin ngan A Pink Naeun tew beshhhhhh

http://www.kshownow.net/

arLene said...

best sangat...kalau saya tengah pregnant mesti anak saya muka korea sebab obses sangat...huhuhu