ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, August 16, 2013

raya yang tak brapa best

a week before raya ariana dah mula batuk2...mana taknye, bila berbuka kita minum air sejuk, dia kunyah ais...bila x bagi, melalak2 mcm kena cubit...skali skala kena cubit bebetul...haa...pastu bila tido dia batuk2, muntah...pastu nangis...pastu tersumbatla hidung...pastu nangis lagi...so, since bekalan ubat kat rumah pun dah nak habis, balik keje hari jumaat tuh bawakla pegi jumpa paed dia...klinik kanak2 ong kat ampang...bagus klinik tuh tau...nasibla ariana nih jenis senang makan ubat...tapi dr dah pesan kalau boleh jauhkan dari adik dia...jangan berjangkit...

well, easier said than done dr...dah adik beradik, eventho dah pesan jangan cium adik, berjangkit jugakla bila diorang main sama2, yana batuk/bersin depan muka adik, adik amik botol air kakak gi sedut minum...maka malam raya adik pulak kena...memula demam panas...pastu bagi ubat yana...batuk plak...bagi ubat yana tapi dos dikurangkanla...tapi mikhail bukan senang makan ubat...meronta2 siap tersedak bagai...pegi beraya pun tak syiok...kat rumah org nampak aku macam dera anak jer...and mungkin sebab virus kuat plus takde antibiotik unlike yana, flu dia makin teruk...kesian tengok bila dia menyusu...kejap2 lepas nak amik nafas...maka bertambah crankylaa apalagi...

raya ketiga tuh baru klinik bukak balik...sebelum bertolak ke rembau, kitorang singgah klinik amik ubat mikhail plak...until now batuk masih ada sebab by the time kiorg bawak ke klinik dr kata hingus dah hijau n pekat means ada infection (a mild one) so lambat sikitla nak baik...kalau tak, 2-3 hari je dah ok...n sepanjang cuti raya nih mikhail taknak makan...susuuuu je...nak gayut jer...so, aku la yang kena makan banyak untuk deliver pada mikhail thru susu *alasan* (agaknya sebab tu aku tak iyak dari 1st raya sampai raya ke-5...hmmm...boleh jadi...) ni just letak gambar masa 1st visit amik ubat ariana...





lepastu kitorang pegi my mom chicken rice kat belakang tuh pekena nasi ayam plak...okla, sedap cuma tak sesuai untuk budak sebab ayam tuh dia dah curah kicap pedas siap2...kalau tanak pedas, kena pesan awal2...




2 comments:

ayu said...

Klinik pakar dr ong...danial pun pernah g sana

arLene said...

yelaa, ko pun memang duduk ampang kan...danial serasi x dengan ubat dia? aku memang ke sana jer kalau bebudak nih tak sihat...