ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 12, 2013

alkisah kerja

sekarang kat ofis adalah sangat sunyi sepi...sejak ESOS untuk syarikat elektrik terbesar malaysia habis julai lepas, volume kerja berkurangan secara mendadak...kerja tu ada gaklaa...bukanlaa langsung takde tapi sekarang dah tak perlu lagi nak stayback sampai malam, datang on weekends, bawak anak ke ofis, dibenci colleagues coz making them stay at the office too o_O

Alhamdulillah, more quality time with family at home...im not complaining tapi bila sangat banyak masa free, rasa macam rugi jer masa tuh terbuang...rasa macam nak balik rumah lipat kain yang berlonggok...or, do some house project that i have postponed for so long (frame yang nak buat kalimah Allah Muhammad s.a.w still empty -_-) im not used to too much free time...bosan hoih...i should do something...boss pun tak kisah, maybe i could do things that i love like artcraft ke apa kan? kan best kalau boleh work from home...gaji macam biasa, cuma suasana berbeza...seriously, janji keje siap kan? n berkualiti of cos...takkan keje siap cepat pastu banyak error plak, takmolaa gituh...member aku ada yang keje ngan omputih, enviroment office diorang lebih santai...boleh request kalau nk work from home...but adala contra tang lain pulak...haha...i guess kita semua patut bersyukur macamana pun kita ada gak kerja, ada gak gaji nk bayar itu ini...kalau teruk sangat, takkan kita stay jugak kan? there must be something good about our work that we just keep on staying :)




suatu ketika dulu

nak bukak parcel pun berkira2...


kiri kanan bawah belakang meja


application yang menanti utk diproses...


inspirasi menyambung buat kerja...my family, my friends, cute things to keep me sane...


i hope that in future korang takyah teman mummy begini lagi...

mikhail at 3mo...such a good baby...tido, bangun, layan dia main dalam half hour pastu susu n tido for 2 hours...seee, tido camtu pun boleh

kakak yana pun pernah teman mummy buat keje tapi lagi banyak melayan dia dari buat keje...kejap nak duduk atas lap, kejap nak tekan2 keyboard...kejap nak tulis2...haih...pastu boleh plak bukak citer pasal hantu, pastu bila kita suruh diam dia boleh plak tanya mummy takut ke? choi!!!

No comments: