ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, November 21, 2013

New Obsession; Korean Drama


Sekarang nih kat rumah duk melayan citer korea jer...sampai berjangkit dengan cikgu padahal dulu aku duk ejek2 kazen aku minat k-pop...ntah camna aku boleh terikut plak drama My love, madame butterfly...start tengok citer nih sebab aku n cikgu memang x tengok berita tv...tayangan pukul 8 memang tengah takde citer menarik kat tv...masa tuh dah episod 20++ kalau tak silap...walaupun hero heroin dia ala2 duda janda tapi jalan cerita dia best n laju...takde rasa bosan apsal pusing2 situ jer macam certain drama meleis...opppsss...certain ok, bukan semua...

aku bagi sinopsis sikitlaa eh...citer nih pasal dendam tak habis2 sorang pompuan nih namanya Sul Ah terhadap Nam Na Vi setelah kematian abangnya yang bunuh diri sebab kecewa dengan Na Vi...dia berpakat dengan Jung Wook yang terdesak nakkan geran tanah keluarga untuk kenakan Na Vi...Jung Wook tipu Na Vi kawin dengan dia pastu guna semua duit Na Vi then palsukan kematian dia...Dalam masa Na Vi dah pokai, keluarga Jung Wook yang dah lama terpisah approach dia so dia tinggalla dengan diorang...still menangisi "kematian" Jung Wook, anak murid bapa mertua Woo Jae (yang rupanya bekas suami si Sul Ah) fall in love pulak dengan Na Vi...so makin sakitla hati Sul Ah...dalam citer nih tunjuk banyak kali Na Vi jatuh pastu tak berputus asa bangun balik untuk membela nasib keluarga mertua yang jugak ditipu oleh Jung Wook...skali Jung Wook muncul semula tatkala (eceh, ayat takleh blah :P) Na Vi mula jatuh cinta pada Woo Jae...then berlakula perebutan antara Woo Jae dengan Jung Wook...and banyak lagi conflict dalam citer nih...citer nih gabungan sweet, romantic, comedy, thrill, geram...bercampur baurlaa emosinyer...thats y tak boring...tapi kat tv dah habis...kalau nak kena carik kat internet which aku malas nak carik link...yang aku rajin carik gambar sebelum dan selepas make over...serius lain sangattt...hehehe...trylaa tanya pakcik gugel yer...

MY LOVE, MADAME BUTTERFLY



Sinopsis from OneTv : Top star Nam Na Bi (Yum Jung Ah) is famous for her beauty and fashion sense. Unfortunately, she encounters a series of events and scandals, which cause her popularity to plummet. As she leaves the country for a break, she finds herself getting married and embarking on a new phase of life as a wife and a daughter-in law. There, her new life challenges begin and she learns the meaning of family.
Starring: Yum Jung Ah (Working Mom), Park Yong Woo (Jejoongwon), Kim Sung Soo (Stained Glass), Yoon Se Ah (City Hall).


******************************************************************
pastu dah habis Madame Butterfly tuh muncul citer baru, The Incarnation of Money tapi macam tak beeeeest jer, macam seriuuuusss jer...malas nak layan...skali skala jer tengok kalau takde pilihan...citer tuh Isnin-Khamis 7.45-9pm...9pm ada citer best...Isnin Selasa citer The Strange Housekeeper, Rabu Khamis citer The Inheritors...meh nak citer pasal the strange housekeeper dulu...

citer nih mengisahkan sebuah keluarga yang kematian ibu kerana bunuh diri...pastu bapa budak2 tuh upah housekeeper untuk menguruskan anak2 dan rumah diorang...aku memula tengok episode 1 macam boring jer sebab housekeeper tuh (Park Bok Nyeo - apalaa tak sedap namanya) macam robot jer...pastu awal2 dah sedih2 sebab bebudak tuh asekla nangis ingatkan mak dia...dengan aku2 skali nangis...aku bukan suka sangat layan citer2 sedih, seram nih...penat...tapi pastu member ofis citer2 perkembangan dia, macam best pulak...camna dia solve masalah2 keluarga tuh besides keluarga tuh nak membongkar rahsia napa dia robotik sangat (rupanya dia manusia...tapi ada trauma) so, sekarang nih dah masuk episode belas2...layan jelaa...since aku memang dah rekod pvr, tak tengok terus pun takpe..takde rasa nak rush sangat...n takde rasa stress nak tunggu the next monday... 


THE STRANGE HOUSEKEEPER


Sinopsis from OneTv : After the death of his wife, Eun Sang Chul (Lee Sung Jae) finds that he has to bear the responsibility of taking care of his four children whom are used to living abroad. As they encounter many troubles in their daily lives, Park Bok Nyeo (Choi Ji Woo) appears and is hired as a housekeeper. Bok Nyeo is a mysterious lady who delivers her job perfectly, but is cold and unsociable. Yet, she becomes an important character who helps to rebuild the bonds of the Eun family.
Starring: Choi Ji Woo (Stairway To Heaven), Lee Sung Jae, Wang Ji Hye (Protect The Boss), Kim So Hyun (I Hear Your Voice), Chae Sang Woo (Jang Ok Jung)

******************************************************************

tapi....citer nih....


THE INHERITORS (atau nama lainnyer The Heirs)



my oh my...memang takleh tunggu...tak duduk diam aku since khamis nak menunggukan rabu minggu depan *amik nafas* aku baru draft entry nih, kak moon dah bagi link nak tengok citer nih...baguslaa kak moon...aku takla rajin nak mencari link unless dari youtube jer tapi youtube kat ofis nih takleh bukak pulak kan...kak moon lagi terer bab korean drama nih sebab dia dari dulu folo kan...aku baru jer berjinak2...ikut kata orang...kalau orang kata best, baru aku tengok...

ok, berbalik pada cerita nih...memula masa madame butterfly habis, ada tengok iklan dia...masa tuh rasa macam malas nak follow sebab hero nyer hensem sangat tuh takut cair...kalau hero hensem sangat nanti ada orang jeles padahal artis korea kot, bukan boleh dapat pun (orang tu pun tak pandang ko alin) ahahaha...skali member ofis duk citer bessttt, bessttt...eh, tak boleh jadi nih...harus tengok jugak...start tengok episode 3...itupun dah rasa eeee...bestnyer...sweeetnyerrr...romantknyerrr lahai...bila hero heroin bertentang mata aku pulak yang syiok...hahahaha...citer dia pasal anak2 orang super kaya kat korea yang bersekolah di Jeguk Highschool...pewaris hotel, syarikat, saham, macam2laa...so, konflict pasal muncul sorang anak orang gaji nih masuk Jeguk Highschool atas tajaan majikan ibu dia...as expected, dia jadi rebutan jejaka kat sekolah and jadi kebencian pompuan2 kat situ...dalam citer nih setiap watak tuh di elaborate background keluarga diorang so, kita akan faham apa kaitan diorang semua...

aku ngantuk nih (tetiba) sebab pagi tadi kul 3.30am terjaga then check fb, member tag aku OST The Inheritors...terus berjangkit aku tengok the making, pastu terus rasa nak tengok episode 1 dan 2 yang aku dah terlepas...amik kau...sampai macam tuh penangan dia...waaa...malam nih nak tengok episode 6...husband kawan aku layan citer nih sampai episode 12 kat internet...kalah pomps tau...hehehe

Sinopsis from One Tv : ‘The Inheritors’ is a romantic comedy about the love and friendship among a group of wealthy high school students in Empire High School. It revolves around the heir of Empire Group, Kim Tan (Lee Min Ho), who falls in love with his housekeeper’s daughter, Cha Eun Sang (Park Shin Hye).
Starring: Lee Min Ho (The Great Doctor), Park Shin Hye (You’re Beautiful), Kim Woo Bin (Gentleman’s Dignity), Kang Min Hyuk (It’s Ok, Daddy’s Girl), Krystal Jung, Choi Jin Hyuk (My Daughter The Flower), Kang Ha Neul (To The Beautiful You), Kim Ji Won (To The Beautiful You), Park Hyung Shik from K-pop boy band, ZE:A.

more details here

2 comments:

Miss Moon said...

hahhahah the inheritor tew best sebab hero n heroine handsome giler ...

nanti akak nak try jugaks la tgk citer yg u suggest tew ... Madame Butterfly mcm best jeeeee hiksssssss

strange housekeeper tew memula slow kan ...pak sutan duk tgk lagi tapi kak moon setengah jln stop sebab cam slow hahhahah vleyyyyyyyyy nanti la bila kat yo drama episode semer dah complete kak moon tgk balik

dear , The master sun best jugaks sebab citer pompuan neh ley tgk hantu . Dapat rating yg tinggi citer tew ...cuba la hahahha

racon baik punyer nehhhhhhhhhh

arLene said...

kan...saya layan boys over flower gak skrg kat viki..

strange housekeeper slow dan tak logik pun ada...tapi rekod jer sebab bosan2 ada gak bahan...

citer hantu2 memang alin takleh tengok...walau camna hensem pun hero...penakut ya amat saya nih...