ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, February 13, 2014

Alien

taip padam taip padam...seriusly there's too much in my head that i felt like i need to blurt it out all at once...kata blog tempat mencurah perasaan ye dak? i just been informed that some of my in laws read my blog...errr that have cut a few topic dah...muahaha...there's a few reason why i have not blogged for a long time...i mean REALLY write something instead of upload pictures and put caption. we have cake cutting session for ariana's birthday at ABC Grill with datin and my siblings, meeting my girlfrens for yearly activity that is buying lingerie, opppsss...and CNY celebration at the office...

one of it is because now we are in the midst of moving to a new place...we bought it when i was heavily pregnant with ariana...since then i have rented it out and now we decide that we need bigger house to raise the kids...there's some pros and cons tho...lets not mention it here nanti makin rasa berat nak pindah...this is the 1st time i move since married...kalau dulu nak masuk rumah flat nih i just bring whatever i have in the bedroom from my grandparents house...apa sangatlaa pun yang ada...setakat a bed, a wardrobe, a console table and mirror, clothes and shoes, ermmm itu jer kot...1/2 muatan lori and 2 hours siap pindah...

now with 2 kids and a husband and myself?!! mashaa Allah...we have been transferred about 10-15 boxes to the new house (it only took 10 minutes drive) with our mpv and there's still a lot yang belum pack...mainan jer dah 5-6 kotak...hadiah2 from our wedding masih banyak yang belum pakai, dalam kotak lagi...itu mostly dah bawak balik kampung...ada yang kitorang bagi kat ipar duai...

nak pack everything tak boleh jugak sebab we still live in this house...still nak pakai baju, tilam (katil dah bukak), 1-2 periuk dan kuali, pinggan mangkuk, things in the fridge, and many more...i really need a guide on how to pack while living here...i think i wanna live minimalis style lah after this....hahaha...yelah sangattt!!! seriously, i think i need one of those reality show that get the professionals to guide the family organize their life...tapi aku nak free...pastu tak nak masuk ikea sampai bila2...haa...boleh tak macam tuh...muahaha...berangan!!

rumah sana dah kosong...Alhamdulillah, my tenant was very kind to clear everything and siap bersihkan tingkap, dinding, lantai, toilets, minyak2 kat dapur, bawah dapur semua clear...we just mop and sapu sikit2 jer...sekarang kitorang tengah survey kitchen kabinet sebab the old ones dah nak roboh due to leaking...alang2 kitorang nak tambah sikit sana sini and tukar semua pintu2 kabinet...that will take a while...

another reason is because i have found a few blogs yang sangat best pada pembacaan akulaa...so i have been backlogs reading...kelakarla blog dia, tak berat and something different dari kehidupan aku nih...i find it quite interesting that i dont switch off my pc sebab takut terlupa mana aku stop baca... :P

another thing is because i think i have slowly move on from Kim Tan...sekarang aku layan citer2 koya yang lain...citer2 oppa minho berlakon dah habis khatam, la nih duk tengok coffee prince and my love from the star...cukupla 2 tuh dulu sebab kalau layan banyak2 at one time susah nak feel...hikhikhik...and now i feel like sudah curang sama Kim Tan when this young man mesmerize pandanganku...muka ketat2 gitu...omooo...sangat masyukla...boleh kira ngan jari bape kali jer dia senyum...tapi kalau dia senyum pun tak sehensem oppa minho...heroin dia aku tak bape berkenan sangat sebab 7-8 tahun older than him unlike pasangan Kim Tan dan Eun Sang yang sangat serasi dan matching umurnya ittew...citer nih memang merely i watched because of him alone...and i wanna know what will happen in the end...hehehe...tapi OST tak best, so aku tak donlod...OST paling best jatuh pada OST citer secret garden- that man...cer dengar...best...oklaa, nak sambung baca blog...koya takleh layan sebab quota dah habis, tsskkk...tunggu 15hb baru quota penuh balik...nanti kau...akan ku balas dendam kaw2...


Alien yang hensem

2 comments:

ayu said...

Selamat berpindah ke rumah baru..aku pun bakal ikut jejak ko..cumanya aku pindah lg jauh laaa...waaaa....

arLene said...

ko nak pindah ke mana pulak ayu? bkn nih rumah beli ker? dah siap pasang wallpaper lagi kan? leceh kan lagi2 bila mengenas2 nih mostly mak2 yang kena buat...selamat berpindah jugakla untuk ko...