ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, February 17, 2014

mummy's day out


last monday me and my girlfrens (nyanyi macam lagu destiny's child) plan for a day out...alahhh...bukan nak gi mana pun, just catching up on everybody's business jer...lama tak jumpa and we mommies do need a time out for ourselves sometimes, no? so, as usual, we took a day leave (yepp, u heard that right) just to hang out...same routine as we were working; send kids to babysitter, husband off to work, and nobody bother us. but despite thorough planning, suddenly ila cannot join us as her father was admitted to HKL a night before and her husband demam pulak. tak cukup korum sorang... :(

berjanji jumpa kat klcc jer...HAHAHAHA...5 minit jalan kaki jer dari opis aku nih...semorang tanak drive, tanak parking mahal, tanak jauh, tanak masak, tanak potluck, just nak lepak2, borak2 so KLCC jelaa yang sesuai...ahh, tak kisahlaa...the main point berjumpa...haih...diva sangat perangai masing2...pening nak arrange date, arrange tempat tau...we live nearby tapi nak jumpa macam duduk negeri lain2...dengan anak2 yang tengah test skill memanjat dan berlari, memang taklaa nak bawak diorang...i think by our age 40s baru senang sikit nak berjumpa kot kan?


singgah opis mengepam kejap as i left my double pump there...senang takyah nak berangkut kang...sambil2 melayan koya kat laptop...ye, saya buat opis macam opis pakcik saya...hehehe...


nak pilih tempat makan pun bertolak2...at last we had lunch at Chillis...bergambar sebelum Madam Maya sampai...dia lambat tapi dimaafkan sebab dia dari banting...


Mak Buyung Noni tunggu hari - Mona yang always slim - Madam Maya (panggil madam sebab dia nih pengajar kat ILP. anak murid dia panggil madam)


Alin and Alynz. we're clasmates for 3 years...cikgu, kawan2 confused nak panggil apa. padahal kitorang ok jer. at last they called her second name - anum sebab aku ada 1 jer nama..now panggil alyn jer..tp dalam wasap boleh differentiate by spelling...


order macam2. pastu tak habis...akuuu jugak yang kena bawak balik


sila2. jemput makan. tuan tanah berzakat...makan2, gosip2, planning2...ntah jadi ntah tidak...tapi plan itu perlu supaya nampak macam kita ada wawasan...hehehe 


yo yo o posing kekenyangan


alyn n alin OOTD


lepas makan, jalan2 cari barang...wish we had more time tho...but 3.30pm dah ada yang mau pulang...ada husbands yang dah merindu...almaklum, bini jarang outing sendiri...huhuhu


when we are among our friends, sometimes it feels like we're kids again kan? padahal memasing dah doubletree taun nih... :P

ni yang benci pegang sendiri kamera...apsal dagu aku jadi panjang nih?


took a few pictures before noni went home. we didn't even get the chance to continue our teatime. after done with our prayers, naik lrt and pulangla ke sarang masing2. must do this again. soon. k girls?


ila, jangan sentap yer ko takde sini...by the time i write this both her father and husband already getting well :)


may our friendship last till jannah...

No comments: