ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, February 13, 2014

pending

banyak benda tertunggak :

i haven't bring mikhail for his 18 months jab. now he's already 20mo...actually buku merah dia hilang, tp masa 1year jab tuh aku pujuk2 dr kat private klinik tuh to proceed without the book lagipun mikhail pernah amik jab kat situ masa dia 5 ke 6 bulan ntah...he said pls bring the book next time and he will rewrite it...sampai sudah tak jumpa...mengemas2 nak pindah nih pun tak jumpa...tapi cincin kawin cikgu yang dah hilang bertahun jumpa akhirnya :)

Alhamdulillah before CNY harituh we all were rewarded few months of bonus...aku bersyukur apa yang dapat...kalau compare memang sakit hatilaa kan...so, kita takyah compare k :) and dengan duit tulaa jugak nak buat kitchen kabinet nih...itupun bertangguh...kitorang cuma sempat tgk 1 quotation...takde masa nak survey yang lain...ada jugak yang terus buat dengan org tuh kang...dapur kecik jer...lagi lecik dari flat nih laa...tapi nak macam2, nak cantik tapi nak murah, macamana? cikgu dah tepuk dahi sebab well biasalaa lelaki...dia suruh pilih yang standard...dia tak kosser nak cerewet pasal knob and handle sumer nih...pintu kayu ke plastik ke mana2 pun ok...susah nak mintak pendapat dia tau...at last i went thru google for few days sampai mata pun naik juling and i was more confused than before...haisyh...must finalize the litchen design asap...

niat nak daftar haji jugak dengan duit bonus nih...nak belanja cikgu daftar skali...tapi itu kena tunggu lepas dah buat dapurlaa...banyak balance, banyakla boleh masukkan...my fren baru register, katanya giliran dia 2066...mak aih...lama giler...i think to those yang berkemampuan, pegilaa pegi ngan private agency...mahal sikit tapi korang kan mampu...bagilaa orang2 yang kurang mampu nih pegi dengan tabung haji...eh, aku plan nak simpan kat tabung haji, bila dah cukup duit, dapat jemputan dariya, aku nak pegi ngan private agency jer...ok tak? sebab kalau duit simpan kat bank alamatnya asekla nak dikeluarkan nanti...kan? ok, itu long term plan...

aku baru start mengganti posa nih...ada 30 hari nak kena ganti...20 hari nak kena bayar fidyah...nih masa dalam pantang dululaa...pastu tak larat sebab breastfeed and takut susu drop...now mikhail pun dah ok minum formula walaupun kalau dia nampak muka aku, terus dicampaknya botol...at least kalau susu drop sekarang pun, aku cuma perlu memenuhi permintaan dia di malam hari jer...malam tadi siap masak lemak kobis, sambal sotong n goreng ikan...balik keje, solat, mandi terus prung prang kat dapur...kena stop sat mikhail mintak nenen...pastu sambung balik, kul 9.30 baru siap masak...dah set aside untuk sahur...pinggan cawan pun dah letak siap2 sebab taknak pegi dapur pagi2 buta takut terserempak cik T...set jam kul 5.15...alih2 sedar kul 6.15...makan tak, minum tak...pam susu tetap kena pam...now tengah menahan gigil...moga puasaku untuk Allah ini dipermudahkan sepanjang hari ini...lepas nih nak teruskan puasa 3 kali seminggu...kalau tak, takut lak tak sempat habis sebelum puasa...dalam 10 minggu habisla kot...

oklaa, aku nak gi tidur...simpan tenaga...nih kat bawah gambar hensemku nak ikut orang solat...kita rukuk, dia tonggeng, kita sujud, dia meniarap terus :P





cakk!!!

No comments: