ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, April 11, 2014

the family from my mother's side

im back at my busy mode...busy macam2 benda nak buat...even after dah sebulan pindah pun still have about 10-12 boxes yang belum unpack...mostly toys and barang merepek that i couldnt get rid of...so, sementara keje tgh lengang sikit nih meh kita upload banyak2 to be auto published for a few days shall we?


now and then

 
my cute opah and atok...from my mother's side...the only grandparents left...my atok will reach 84 this year and still handsome kan? he's an ex-army by the way...last year he got his Pingat Stia Sentiasa Berjuang (PSSB)...kelass atok :) dia masih bawak motor pegi supermarket sometimes...buat kitorang risau but he convinced us that he still can ride it...oklaa atok, u take care k...my atok kawin 2 and from the marriage he have another pair, shila who is as same age as me and din. so he still have cucu kecik2 from his second marriage...so keje dia hari2 is hantar amik cucu pegi sekolah, pegi surau, rehat and doing his own thing...




 
and then my cute opah pulak stay with my yougest uncle whose wife babysit my children...so kadang2 bila nak amik budak2, ada jer bekal yang dia buatkan untuk kitorang...kengkadang pagi2 pun ada bekal...kelam kabut dia balut ngan tisu as it was still hot from the pan n masukkan dalam beg kita...and suruh kita minum milo yang dia dah buat...kengkadang memang tak sempat sangat nak duduk breakfast tapi hirup jugakla dah susah payah opah bangun pagi buat breakfast untuk cucu kesayangan nih...comel kan opah kita...now opah is bedridden akibat jatuh...masuk besi kat lutut and maybe takes 3 months baru boleh jalan semula...sian opah...dia bukan jenis yang duduk diam...mesti nak menyangkulla, berkebunla, kengkadang saja gi jalan dari hujung jalan sana ke hujung jalan sini...eksesais katanya...belikan dia buku sirah tentang Aisyah R.A...hopefully opah suka :)



ni gambar masa raya tahun lepas kalau tak silap...opah with the boys...adik beradik mak separents ada 8 orang...6 lelaki and 2 perempuan...yang sulung maklong kat penang, jarang dapat raya bersama as her husband pun tak brape sihat...sit from left pakngah - opah - paklang - (my mom is no4) - pakndak. standing from left din (my uncle who is younger than me, he's from my other grandmother whom i called wan. single but i dunno if he's available ;P) - paktam - pakcu - pakteh

ini baru tunjuk pakcik2. belum tunjuk makcik2 and the cousins lagi...usually memang susah nak kumpul skali semua...mesti ada yang rongak2 tapi tak perasan pun sebab keluarga besar, so memang meriah even tak cukup korum pun. now opah and atok dah ada 27 cucu and 16 cicit and still growing (waiting new cicit from my sis, zana) semoga opah dan atok dan wan dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan sihat selalu...i love u all...

1 comment:

ayu said...

Ramai sedara mara mmg best